Lover enklere flytting fra XP til Vista

Microsoft planlegger et lite program som skal gjøre oppgradering til ny PC til nesten en lek.

Lover enklere flytting fra XP til Vista

Microsoft planlegger et lite program som skal gjøre oppgradering til ny PC til nesten en lek.

Microsoft har på en svært anonym måte antydet at selskapet etter hvert vil komme med et program som skal gjøre oppgradering til Windows Vista enklere for nok en gruppe PC-brukere - de som også kjøper ny maskin med Windows Vista, og som ønsker å flytte alt fra sin gamle Windows XP-maskin over på den nye.

Microsoft har tidligere annonsert Windows Easy Transfer, et program som gjør det mulig å overføre brukerens innstillinger i Windows XP over til Windows Vista. Det er også mulig å ta en kopi av innstillingene, hvis man ønsker å installere Windows Vista fra bunnen av på XP-maskinen, i stedet for å oppgradere.

Men noe av det som virkelig tar tid når man installerer Windows, er installasjonen av programvaren som kommer i tillegg til operativsystemet. Mange brukere flere titalls programmer, slik at hele installasjonsprosessen fort tar en dag eller to.

I begynnelsen oktober ble en gruppe amerikanere invitert til Microsoft Silicon Valley Campus i Mountain View, California for å delta i det selskapet kaller Windows Vista Install Fair. Ifølge invitasjonen, som ble publisert i dette forumet den 2. oktober, skulle deltakerne blant annet få teste Windows Easy Transfer, samt to mindre kjente produkter.

Det ene er Easy Transfer Cable. Dette er en USB-kabel med en brikke midt på som gjør at den kan brukes til å overføre filer og data direkte mellom to PC. Den skal være spesielt designet for å støtte Windows Easy Transfer. Den vil selges separat av kabelprodusenter som samarbeider med Microsoft, blant annet Belkin.

Det andre produktet kalles Windows Easy Transfer Companion. Dette er ifølge beskrivelsen en programvare som gjør det mulig å overføre hele applikasjoner mellom en Windows XP-PC og en Windows Vista-PC.

Microsoft har nok kommet på denne ideen i siste liten, for den skal først gis ut som en offentlig beta samtidig med lanseringen av Windows Vista, noe som trolig betyr i januar. Verktøyet skal være fritt tilgjengelig for dem med gyldige Windows-lisenser.

Det antas at svært mange vil kjøpe seg en ny PC samtidig som de tar i bruk Windows Vista, rett og slett fordi Vista på papiret krever kraftigere maskinvare enn Windows XP. I slike tilfeller vil Windows Easy Transfer Companion kunne være hendig.

Microsoft har ikke annonsert Windows Easy Transfer Companion, men Windows Vista Install Fair-programmet er blitt omtalt av representanter for selskapet. En del nettsteder viser til dette blogginnlegget, skrevet av SMS-teknikeren Anthony Clendenen, som blant annet Techweb.com hevder er ansatt i Microsoft.

Til toppen