Lover enklere hverdag for Bluetooth-brukere

Ny programvare fra TDK Systems og IBM lover en langt enklere hverdag for Bluetooth-brukere.

TDK Systems lager en rekke typer kort, "jakker" og andre komponenter for å gi Bluetooth til PC-er og PDA-er. Med maskinvaren følger en programpakke som nå er oppgradert til versjon 1.3, og gratis tilgjengelig fra selskapets nettsted. Pakken inneholder profiler for en rekke nye Bluetooth-apparater - blant annet mobiltelefoner fra Nokia og Ericsson - og utvidet funksjonalitet for å håndtere lyd og bilder.

Pakken fordrer TDK Bluetooth-maskinvare i PC-en. Noen PC-merker, blant dem IBMs ThinkPad, har integrert TDK Bluetooth. Markedssjef Dave Curl i TDK Systems henviser ThinkPad-brukere som vil oppgradere programvaren, til IBM.

- Det viktigste ved den nye programvaren, er brukervennligheten, understreker Curl.

- Bluetooth har hittil vært forbundet med plunder og heft. Vi mener å ha fått til enkelt språk og enkel håndtering av Bluetooth, slik at sammenkopling av to enheter blir like enkelt som det var ment å være. Programvaren brukes til å styre forbindelsen til alle Bluetooth-apparater i det "personlige nettverket". Nedlasting av bilder fra digitale kameraer og nye MMS-telefoner går svært enkelt, likeledes styring av utskrift og andre bruksområder.

Curl er spesielt opptatt av programvarens taleegenskaper.

- De gjør det mulig å bruke enhver Bluetooth-hodesett til en trådløs IP-telefon, også de som leveres som "hands free" for mobiltelefoner, bare PC-en har kontakt med Internett. Særlig på reiser kan dette være både praktisk og økonomisk interessant. Har du et reiseabonnement fra en internettilbyder, blir IP-telefoni en svært rimelig ekstra tjeneste.

Til toppen