Lover enklere oppdatering av programvare

Microsoft vil redusere antallet oppdateringsprogram fra åtte til to.

Microsoft vil redusere antallet oppdateringsprogram fra åtte til to.

Ifølge Australian Reseller News gjorde Microsoft en betautgave av oppdateringsverktøyet Microsoft Installer 3.0 (MSI) tilgjengelig for betatestere fredag i forrige uke.

MSI 3.0 skal inneholde forbedringer for å opprette, distribuere og håndtere oppdateringer til ulike Microsoft-programmer for Windows 2000 med servicepack 3, Windows XP og Windows Server 2003. Forbedringene innebærer blant annet at det ikke vil kreves like mange omstarter som i dag når oppdateringene installeres. Overskriving av filer med ulike versjonsnummer skal unngås og tilbakerulling av installasjoner skal forbedres. Installasjon og avinstallering av oppdateringer skal kunne gjøres én og én eller buntvis.

    Les også:

Microsoft er blitt kritisert for å ha for mange oppdateringsverktøy som systemadministratorene må forholde seg til. Ifølge Australian Reseller News er det snakk om hele åtte verktøy, som blant annet dekker operativsystemet, Office, SQL Server og Exchange. Microsoft vil nå redusere dette antallet til to.

Mens MSI 3.0 skal ta seg av håndteringen av oppdateringer de fleste programvareproduktene fra Microsoft, skal Update.exe ta seg av oppdateringen av selve operativsystemet.

Ifølge Australian Reseller News ventes MSI 3.0 å ble leveringsklar i midten av 2004. Ved slutten av 2004 er det ventet at alle produktene fra Microsoft er knyttet til enten MSI 3.0 eller Update.exe.

Til toppen