Lover enklere profilering av MySQL

Se hva som spiser opp ressursene.

Lover enklere profilering av MySQL

Se hva som spiser opp ressursene.

Svenske Polaricon lanserte i forrige uke profileringprogrammet Jet Profiler for MySQL. Dette er ikke akkurat det første profikeringsverktøyet for MySQL, men Björn Melinder, grunnlegger av Polaricon, tror det likevel vil interessere mange utviklere.

- De fleste eksisterende verktøy er vanskelige å lære seg, tekstbaserte eller dyre, sier Melinder i en pressemelding. Han hevder at selskapets eget produkt derimot er effektivt, prisgunstig og enkelt å bruke.

Jet Profiler kommer i to utgaver, hvor den enkleste er gratis. Den kommersielle versjonen koster 99 dollar per år.

Verktøyet overvåker MySQL-databaser og viser detaljert lastinformasjon i sanntid. Verktøyet skal være plattformnøytralt og støtter alle MyDQL-versjoner.

Blant informasjonen verktøyet tilbyr, er detaljer om de tyngste SQL-spørringene og de mest krevende brukerne. Dessuten vises statistikk over replikering, nettverk og I/O, i tillegg til informasjon om tabellbruk, trege spørringer og lås-konflikter. En del av funksjonaliteten er bare tilgjengelig i den kommersielle utgaven. En oversikt over forskjellene på de to versjonene finnes her.

Gratisversjonen av Jet Profiler er tilgjengelig på denne siden. Det finnes egne versjoner for Windows og Mac, mens de øvrige operativsystemene deler en Java-basert utgave.

Jet Profiler med oversikt over de mest brukte spørringene.
Jet Profiler med oversikt over de mest brukte spørringene.
Til toppen