BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover enklere styring av virtuelle servere

Red Hat med administrasjonsverktøy og virtualisering basert på KVM.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2009 - 08:35

Red Hat lanserte i går at selskapets Enterprise Virtualization for Servers nå er allment tilgjengelig.

Red Hat Enterprise Virtualization for Servers har vært under betatesting siden juni i år, blant annet i selskaper som Qualcomm og Swisscom.

Grunnlaget for Red Hat Enterprise Virtualization ble lagt med Red Hat Enterorise Linux 5.4, som ble sluppet i september i år. Den inkluderer virtualiseringsteknologien Kernel-based Virtual Machine (KVM), som Red Hat overtok da selskapet kjøpte Qumranet i 2008. Tidligere har Red Hat satset hypervisoren Xen.

En hypervisor en type programvare som tillater at flere gjesteoperativsystemer kjøres samtidig på et vertssystem.

Red Hat Enterprise Virtualization for Servers består i hovedsak av to komponenter.

Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor, som er en separat hypervisor som er designet til å være vert for virtuelle servere og pc-er med Windows eller Linux som operativsystem. Den skal også gi et solid virtualiseringsgrunnlagt for utrulling til nettskyen og andre IT-miljøer med stor grad av dynamikk. Den støtter blant annet en minnedelingteknologi som skal bidra til mer effektiv konsolidering av gjestesystemer.

Red Hat Enterprise Virtualization Manager for Servers er på sin side en plattform for å konfigurere, administrere og organisere virtuelle Linux- og Windows-servere. Den skal være designet for å redusere kompleksiteten ved administrasjon av store, virtuelle installasjoner.

- Administrasjon er i ferd med å bli et viktig fokusområde for virtualiseringsmarkedet etter hvert som kundene beveger seg fra grunnleggende konsolidering til avansert brukstilfeller, hvor problemene med virtuelle servere ligger strødd. Mot dette bakteppet er KVM en viktig utvikling i markedet for åpen kildekode og Linux-basert virtualisering. Red Hat investerer aktivt i å gjøre teknologien klar for store bedrifter med sin Red Hat Enterprise Virtualization for Servers, og administrasjonskomponenten ankommer på et heldig tidspunkt, sier Gary Chen, forskningssjef for Enterprise Virtualization Software i analyseselskapet IDC, i en pressemelding.

Red Hat Enterprise Virtualization for Desktops er nå i tilgjengelig i en lukket betaversjon og kan ventes i salg i begynnelsen av 2010.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.