UTVIKLING

Lover enklere testing av JavaScript

Microsoft står bak nytt testtjeneste.

BrowserSwarm kjører automatiske enhetstester, basert på blant annet QUnit, på en rekke ulike nettlesere. Resultatet, som dette fra testing av jQuery, skal gjøre det enklere for utviklere å finne fram til nettleserspesifikke feil.
BrowserSwarm kjører automatiske enhetstester, basert på blant annet QUnit, på en rekke ulike nettlesere. Resultatet, som dette fra testing av jQuery, skal gjøre det enklere for utviklere å finne fram til nettleserspesifikke feil. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. sep. 2013 - 11:18

Microsoft kunngjorde i går at selskapet står bak ny, webbasert tjeneste for testing av JavaScript-rammeverk og -biblioteker på tvers av alle de fem vanligste nettleserne. Tjenesten tilbys i samarbeid med Sauce Labs og åpen kildekode-teamet til AppendTo.

I den nye tjenesten, BrowserSwarm, kan utviklere bruke kreftene i nettskyen til å få gjennomført automatisk enhetstesting av nye og eksisterende JavaScript-prosjekter. Et viktig krav er at prosjektet er tilgjengelig i GitHub.

Brukerne som kjører sin kode i BrowserSwarm, får tilbake en rapport hvor eventuelle feil ved testingen i de ulike nettleserne, blir oppgitt.

For å demonstrere hvordan testresultatene blir, kan man på BrowserSwarm-nettstedet se resultatene av testing av noen av mest populære JavaScript-bibliotekene, inkluder jQuery og Prototype. Heller ikke alle disse kjører prikkfritt i alle nettleserne som benyttes av BrowserSwarm.

Begrenset

En svakhet ved BrowserSwarm er at tjenesten henger til dels betydelig etter når det gjelder nettleserversjoner. Spesielt gjelder dette Chrome og Firefox, som gis ut i en helt ny versjon hver sjette uke. I BrowserSwarm er det Chrome 27 som gjelder, selv om Chrome 29 ble gitt ut den 20. august. Den nyeste versjonen av Firefox som kan testes i BrowserSwarm, er Firefox 21. Firefox 24 ble gitt ut den 17. september.

Både Chrome og Firefox oppdateres helt automatisk hos de fleste av brukerne, slik at de aller fleste til enhver tid benytter den nyeste versjonen. Dermed er det først og fremst den nyeste versjonen av disse nettleserne webutviklere må forholde seg til, selv om endringene mellom hver versjon sjelden er veldig store.

I BrowserSwarm kan man se testresultatene fra IE6 til IE10, men IE11, som allerede er tilgjengelig for dem som har installert Windows 8.1, er ikke med.

Nå er BrowserSwarm riktignok utstyrt med et beta-stempel, og det loves mer funksjonalitet på sikt. Man kan derfor håpe på at de til enhver tid nyeste nettleserne blir raskt inkludert, og at de vanligste nettleserne for mobiler og nettbrett også inkluderes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.