BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover enklere utrulling av Opera for Linux

Betaversjon med nye lisensbetingelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2010 - 08:40

Opera Software kunngjorde i dag at Opera 10.53 beta for Linux og FreeBSD nå kan lastes ned. Dette blir den første versjonen i 10.5x-serien som gjøres tilgjengelig for disse enhetene.

Den kommende utgaven skal ikke lenger avhenge av Qt-rammeverket. Brukergrensesnittet integreres i stedet med enten GNOME/GTK-biblioteker eller KDE-biblioteker, avhengig av brukerens installasjon. Dette skal gjøre nettleseren bedre integrert med omgivelsene.

Opera Software har nå også endret sluttbruker-lisensavtalen for Linux og FreeBSD, slik at Opera 10.53 beta nå kan inkluderes i pakkebrønner, og i organisasjoner kan en administrator rulle ut nettleseren på alle pc-ene i organisasjonen.

- Linux har alltid vært en prioritet hos Opera, ettersom mange mennesker innenfor veggene våre er hengivne brukere. Det var i denne utgivelsen viktig for oss å gjøre endringer i våre bruksbetingelser, for å gjøre det enda enklere å distribuere Opera på Linux, sier Jon von Tetzchner, medgründer i Opera Software, i en pressemelding.

Betaversjonen er tilgjengelig her.

Opera Software gjengir en tidsplan for utgivelsen av Opera 10.5x på den samme siden. Det kan man nå se at utgivelsen av den ferdige Linux-utgaven har blitt forskjøvet for slutten av mai, slik det ble opplyst for en drøy uke siden, til et tidspunkt ute i juni.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.