BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover enklere utskrift for gjestebrukere

«EveryOnePrint» åpner for utskrift via e-post til skrivere fra ulike leverandører.

Flere leverandører at skrivere har kommet med løsninger som gjør det mulig for brukere å få skrevet ut dokumenter fra blant annet smartmobiler og nettbrett ved at dokumentene sendes til en spesiell e-postadresse som er knyttet til skriveren. Ulempen med de fleste av disse systemene er at de kun fungere med skrivere fra leverandøren selv.

Norske Best of Breed skal på nyåret begynne å distribuere en dansk løsning som kalles for EveryOnePrint. Den er utviklet av Next Print Solutions og er først og fremst beregnet for større bedrifter og utdanningsinstitusjoner som ofte får besøk, for eksempel av gjesteforelesere, gjestestudenter eller konsulenter. Løsningen gjør det mulig for disse å skrive ut dokumenter på virksomheten skrivere uten å måtte bli registrert som en fast bruker.

Stefan Sjøgren, daglig leder i Best of Breed, forteller til digi.no at EveryOnePrint er en løsning som er uavhengig av skriverleverandøren. Den gjør det mulig å sende utskrifter til en skriver på tre ulike måter.

  • Web Print - laste opp dokument på en webside. Man får en pinkode i retur som taster inn på en tilknyttet skriver
  • Email Print - utskriften sendes som vedlegg til en e-postmelding, som sendes til en gitt e-postadresse. Pinkode kommer i en svarmelding.
  • Driver Print - enkelt installasjon av en universell driver som er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Utskriften vil først starte når man taster inn pinkoden på den multifunksjonsskriveren man ønsker å benytte.

Komponentene som tilknyttes EveryOnePrint.
Komponentene som tilknyttes EveryOnePrint. Bilde: Next Print Solutions Aps

Mens Driver Print-funksjonen støtter utskrift av alt slags innhold, er de to andre begrenset til utskrift av PDF-dokumenter, samt dokumenter i Microsoft Office- eller OpenOffice.org-formatene.

Formatstøtten avhenger dog av at formatene støttes på serversiden. Løsningen er basert på Windows Server 2003 eller nyere, samt at Microsoft Office 2007 med tillegget Microsoft Save as PDF or XPS er installert. For utskrift av OpenOffice-dokumenter må OpenOffice.org 3.2.1 eller nyere være installert på serveren.

Sjøgren forteller at EveryOnePrint skal kunne kombineres med blant annet SafeCom, en utskriftsløsning som Best of Breed tilbyr fra før, hvor brukerne kan bruke sitt adgangskort til å hente ut utskrifter.

Ifølge Sjøgren er ikke prisen på EveryOnePrint bestemt ennå, men det vil være en serverlisens og en årlig kostnad per multifunksjonsskriver som benyttes i løsningen.

– Alt er klart, bortsett fra prisen. Vi har allerede noen «caser» i Norge for å få referanser, forteller han.

Salget vil starte for fullt gjennom partnere fra begynnelsen av 2011. Ifølge Sjøgren består partnerapparatet av stort sett hele print- og kopibransjen, samt gjennom IT-selskaper som Steria, Ergogroup og Atea.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.