TELE-KOMMUNIKASJON

Lover fiber til alle

- Storbritannia skal få Europas beste bredbånd.

Den britiske regjeringen har i dag lagt frem offensive planer om bredbåndsutbygging. Innen 2015 skal alle innbyggere få tilgang til fiber.

- To tredeler av nettaksessen i Storbritannia skal leveres av privat næringsliv. Den siste tredjedelen, i hovedsak på landet, skal sikres tilgang til superraske linjer ved hjelp av statlige subsidier, melder BBC.

Ambisjonen er å bygge ut digitale knutepunkter rundt om i landet. Det er satt av til sammen 830 millioner pund til arbeidet, tilsvarende drøyt 7,8 milliarder kroner.

Deler av de øremerkede midlene stammer fra lisensavgiften som britene betaler til BBC. Regjeringen uttaler at ambisjonen å få Europas beste bredbånd.

Verken opp- eller nedlastingshastigheten er nærmere angitt, men i strategien heter det at landet skal bli ledende på fart, dekning, pris og valgmuligheter.

- Målet er å bidra til økonomisk vekst og å kunne levere fremtidens digitale nettjenester til innbyggerne, sier kulturminister Jeremy Hunt, ifølge BBC.

Satsingen innebærer en kraftig opprusting av landets digitale infrastruktur i forhold til hva den forrige regjeringen lovte; innen 2012 skulle alle få tilgang til 2 megabitslinjer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.