BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover fortsatt støtte til OpenOffice.org

Oracle forplikter seg til fortsatt å tilby kontorpakken med åpen kildekode.

I slutten av september skapte en rekke støttespillere til OpenOffice.org usikkerhet for programvarens framtid ved at de opprettet The Document Foundation som skal videreutvikle en uavhengig utgave av kontorpakken. Denne har fått navnet LibreOffice.

Det har ikke vært så mye respons å spore fra Oracle etter dette bruddet, men i går kom selskapet med en pressemelding hvor det går fram at selskapet har behov for å demonstrere sine forpliktelser overfor OpenOffice.org-fellesskapet.

Oracle lover at selskapet vil bruke egne utviklere og andre ansatte på videre utvikling av OpenOffice.org som åpen kildekode. Oracle viser til versjonene 3.2.1 og 3.3 beta som bevis på dette.

Selskapet lover også å fortsette utvikle programvare basert på åpne standarder som tilbyr IT-brukere fleksibilitet, lavere kostnader på kort og lang sikt, samt frihet fra leverandørlåsing.

Oracle nevner i den sammenheng at selskapet også tilbyr, støtter eller bidrar til andre åpne kildekodeteknologier, inkludert MySQL, GlassFish, Linux, PHP, Apache, Eclipse, Berkeley DB, NetBeans, VirtualBox, Xen og InnoDB.

Ifølge Oracle har OpenOffice.org mer enn 100 millioner brukere.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.