Lover full HD-oppløsning med stor LCD-skjerm

Lover full HD-oppløsning med stor LCD-skjerm

Samsung skal denne uken vise fram en rekordstor LCD-skjerm med full HD-oppløsning.

HDTV er så mangt. Det strekker seg fra formatet 720p, via 1080i til 1080p. De fleste av dagens TV-er støtter de to første formatene, mens det fortsatt er ganske langt mellom apparater som støtter 1080p, hvor p-en står for progressiv. 1080p kalles også gjerne for full HD.

LCD-panelprodusenter som Samsung har lenge vist fram LCD-paneler som er langt større enn det som tilbys i de fleste butikkene, men felles for disse er relativt lav oppløsning. Stor skjerm med lav oppløsning gir nødvendigvis et mer kornet bilde enn en mindre skjerm med høy oppløsning.

Samsung annonserte i dag at selskapet skal vise fram verdens første 70-tommers LCD-paner for konsument-TVer med full HD-oppløsning i forbindelse med den japanske utstillingen Flat Panel Display (FPD) International 2006, som åpner dørene i morgen.

Skjermen skal dessuten vise bilder med en frekvens på 120 Hz. De fleste LCD-paneler støtter i dag en bildefrekvens på 60 Hz. De største LCD-TV-panelene med full HD-støtte som masseproduseres i dag, er på 65 tommer. Det tilbys dog større apparater basert på andre teknologier, for eksempel plasma eller bakprojeksjon.

Samsung skriver i en pressemelding at masseproduksjon av det nye panelet vil komme i gang tidlig neste år.

I løpet av andre halvdel av 2007 skal Samsung forøvrig starte masseproduksjon av 52- og 57-tommers skjermer basert på 8. generasjons produksjonsteknologi. Dette vil være med på å senke prisen på LCD-skjermer i denne størrelsen.

Til toppen