TELEKOM

Lover full mobildekning langs jernbanen

Men det avhenger av at også teleoperatørene betaler en del av gildet.

Informasjonsskjermer kan brukes blant annet til avviksinformasjon ombord på NSBs nye Flirt-togsett.
Informasjonsskjermer kan brukes blant annet til avviksinformasjon ombord på NSBs nye Flirt-togsett. Bilde: Åge Christoffer Lundeby/NSB.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 2010 - 09:42

Oslo (NTB): Alle jernbanestrekninger her i landet skal få full mobil- og internettdekning innen 2017. De mest trafikkerte strekningene vil få dekning innen 2013, om Jernbaneverket får det som de vil.

Skien-Oslo-Lillehammer blir første lengre strekning med full dekning. Jernbaneverket (JBV) har som mål at dette tilbudet skal komme på plass i løpet av neste år. I sommer ble nødvendig utstyr installert i Oslotunnelen, skriver Dagsavisen.

JBV anslår at det vil koste mellom 400 og 600 millioner kroner å sikre full mobil- og internettdekning på hele jernbanenettet. Blant annet må om lag 100 nye basestasjoner komme på plass.

- For å lykkes er vi avhengige av et godt samarbeid med teleoperatørene, sier Torbjørn Berger, som leder JBV Nett.

Det innebærer også at de må ta deler av regningen. JBV er innstilt på å bidra med 300 millioner kroner, som blant annet skal brukes til å sikre dekning i de mange tunnelene. Resten av pengene må komme fra Telenor, NetCom og ICE Norge, som leverer mobilt bredbånd. Også NSB vil måtte bidra, ved å etablere nødvendig infrastruktur om bord i togene.

- Med full dekning i intercitytriangelet på Østlandet, får vi inkludert 80 prosent av alle reisende. Dermed er dette et kjerneområde både for NSB og for teleoperatørene. Lenger utover i landet er interessen for å bidra til en utbygging minkende, sier Berger. (©NTB)

JBV har tidligere presentert deler av planene i denne utgaven av Jernbanemagasinet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.