Lover gigabit-linje til alle kunder

Altibox pilottester.

Lover gigabit-linje til alle kunder
Med fiber til hjemmene skal landet bygges. Det mener i alle selskapene i Altibox-partnerskapet. Bilde: PantherMedia / Matthias Pahl

Altibox kunngjorde i går at selskapet har som mål å kunne tilby symmetrisk gigabitlinje til samtlige kunder i løpet av 2016. Selskapet har tilbudt slike hastigheter til enkeltkunder helt siden 2008, men skal i år kjøre flere langt mer omfattende pilottester før en slik mulighet tilbys bredt. En første pilottest av dette slaget har pågått i nabolaget Slingrebekk i Røyken*, hvor 125 husstander deltar. Disse er Viken Fiber-kunder.

− Slingrebekk i Røyken markerer bare begynnelsen på vår fartsøkning i Norge, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox i en pressemelding.

− Vi har som mål at absolutt alle våre kunder skal ha mulighet til handle gigabit-Internett i løpet av 2016, uansett hvor de er bosatt. Altibox ligger foran skjema og vil derfor gå til kundene våre med gigabit-internett til enkelte områder allerede i år, legger han til.

Pilotprosjektet i Røyken vil pågå fram til midten av april. Da vil kundene få tilbud om å fortsette abonnementet til en månedspris på 599 kroner. Dette er mindre enn det Viken Fiber vanligvis tar for en tidel av farten. Men prisen er en del av et eksklusivt tilbud til pilottest-deltakerne på Slingrebekk og gjenspeiler nok ikke helt den prisen andre kunder må ut med.

Men kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox viser til en uttalelse fra Lundbakk hvor han sier at også prisen andre vil måtte betale, skal være svært konkurransedyktig.

– Vi skal først skaffe oss erfaringer fra gigabit-pilotene (det blir flere i løpet av året) før endelig pris på gigabit-produktet blir satt, skriver Rasdal i en e-post til digi.no. Han legger til at priser og hastigheter på øvrige internettprodukter vil bli justert i løpet av noen uker.

Jon Birger Ellingsen, direktør kommunikasjon, marked og forretningsutvikling i Viken Fiber, forteller at pilotprosjektet er inspirert av Google.

–V i ønsker å gjøre oss noen erfaringer med høyhastighetsbredbånd i utvalgte områder et ter samme modell som Google i Kansas City, USA . Samtidig er vi opptatt av å kartlegge hvordan fibernett skaper endring i kundenes liv, sier Ellingsen i pressemeldingen.

Trådløst

Dette innebærer at de 125 husstandene på Slingrebekk også har fått tilbud om å delta i en

Brukerundersøkelse av nytt trådløst utstyr.

– På Slingrebekk ønsker vi å kartlegge hvilken effekt høyhastighetsbredbånd kombinert med markedets beste rutere har for den totale internettopplevelsen til kundene. Altibox skal gi kundene den mest optimale internettopplevelsen i hjemmet, uavhengig om de bruker kabel i veggen eller trådløst utstyr, sier Lundbakk.

Ifølge en leser som er med pilotprosjektet, ligger Slingebekk i Hurum, ikke i Røyken.

    Les også: