Lover halvert strømforbruk med ny harddisk

Hitachi har utviklet en harddisk for vanlige PC-er som skal trekke langt mindre strøm enn vanlig.

Lover halvert strømforbruk med ny harddisk

Hitachi har utviklet en harddisk for vanlige PC-er som skal trekke langt mindre strøm enn vanlig.

Selv om varmeutviklingen til vanlige PC-er kan utnyttes godt i de fleste norske bygninger i vinterhalvåret, er det flere fordeler knyttet til komponenter som bruker mindre strøm. Dette inkluderer lengre levetid på komponentene og lavere strømregning om sommeren.

Hitachi Global Storage Technologies kunngjorde i dag at selskapet mot slutten av året komme med Deskstar P7K500-serien som skal ha opptil 40 prosent lavere effektforbruk enn forrige generasjon, både når harddiskene er aktive og når de går på tomgang.

Ifølge Hitachi stammer gjerne omtrent 14 prosent av det totale effektforbruket til en stasjonær PC på tomgang fra harddisken. PC-er som støtter Energy Star-spesifikasjonen bør ikke overskride et effektforbruk på 50 watt når den går på tomgang. Dette betyr at harddisken ikke skal trekke mer enn 7 watt.

Deskstar P7K500-serien består av modeller på mellom 250 og 500 GB. Den minste modellen skal ha et effektbehov på 3,6 watt på tomgang, mens 4,8 watt for de øvrige modellene. Tilsvarende effektbehovet når harddiskene er aktive, er henholdsvis 6,4 og 8,2 watt.

Det reduserte strømforbruket er oppnådd ved å hente flere løsninger, blant annet for mer effektiv styring av spenningen, fra harddisker for bærbare maskiner. I tillegg skal forbruket under tomgang reduseres ved at spinnhastigheten til harddisken blir satt ned.

Til toppen