BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover jevnere videostrømming på mobilen

Snart kan Opera Max komprimere video fra Netflix og YouTube.

Opera Max kan gi betydelig reduksjon i dataene som må overføres til smartmobiler ved avspilling av YouTube. Tallene i illustrasjonen viser innsparingen ved bruk av en rekke typer apper, inkludert HBO Nordic, hvor Opera Max ikke har noen effekt. Ved avspilling fra YouTube ble det oppgitt en reduksjon av datamengden på mer enn 50 prosent.
Opera Max kan gi betydelig reduksjon i dataene som må overføres til smartmobiler ved avspilling av YouTube. Tallene i illustrasjonen viser innsparingen ved bruk av en rekke typer apper, inkludert HBO Nordic, hvor Opera Max ikke har noen effekt. Ved avspilling fra YouTube ble det oppgitt en reduksjon av datamengden på mer enn 50 prosent. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2015 - 14:30

Det er ikke alltid at best mulig bildekvalitet er optimalt. Strømming av video over en treg eller ustabil mobilforbindelse er et eksempel på dette.

For selv om mange videotjenester tilpasser innholdet til den tilgjengelige båndbredden, er det betydelig med data som må overføres. Ikke bare fører dette ofte til at avspillingen hakker. Overføringen av videoen kan gjøre et solid innhogg i den datakvoten som de fleste mobilabonnenter er begrenset av.

Les også: Billigere mobildata med Opera Max

Opera Max

I morgen ettermiddag, omtrent klokken 17*, kommer Opera Software med en ny versjon av Opera Max, en Android-app som kan komprimere datastrømmene til andre apper ved å sende dataene innom Opera infrastruktur, hvor komprimeringen skjer.

Nytt i den nye versjonen er at den skal kunne komprimere videostrømmer fra tjenester som Netflix og YouTube med opptil 60 prosent. Dette skal skje uten at reduksjonen i bildekvalitet er særlig synlig. Men det kommer nok an på øyet som ser.

Også i Opera Mini: Opera vil ta knekken på treg video 

Redusert bufring

Ifølge Opera Software skal den nye utgaven av Opera Max også bidra til redusert venting mens videotjenesten bufrer. Dette kan gi jevnere avspilling av video fra de nevnte tjenestene.

Opera Software oppgir til digi.no at selskapet jobber for å kunne redusere databruken også til andre videotjenester og apper.

Opera Max-funksjonen kan enkelt skrus av eller på. Så lenge appen er aktivert, kan den brukes til å hvilke apper som bruker nettverksforbindelsen og eventuelt blokkere disse.

Milepæl på Android: Opera når 100 millioner

* Det opprinnelige tidspunktet har blitt forskjøvet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.