Lover kraftig utvidet standbytid

Ny teknologi gir løfter om inntil ti ganger lenger standbytid for mobiltelefoner.

Ny teknologi gir løfter om inntil ti ganger lenger standbytid for mobiltelefoner.

Hitachi og Renesas Technology, et selskap som eies av Hitachi og Mitsubishi Electric, har ifølge Nihon Keizai Shimbun utviklet teknologi for systembrikker som skal kunne redusere effektforbruket til mobiltelefoner under standbytiden med 90 prosent.

For brukere som ikke ringer mye, vil dette kunne bety at de vil kunne ta inntil ti ganger så lang tid mellom hver gang de må lade opp batteriet på nytt. I artikkelen nevnes det at mobiltelefoner med standbytid på 2-3 dager, vil kunne benyttes i inntil 30 dager med den nye teknologien. Men allerede i dag finnes det mobiltelefoner med standbytid på flere uker. Om selskapene har tatt disse med i beregningen når snakker om 90 prosent reduksjon av effektforbruket, er ikke kjent.

Det to selskapene sikter uansett mot at mobiltelefoner utstyrt med denne systembrikken vil kunne lanseres i begynnelsen av 2007. Teknologien skal offentliggjøres under International Electron Devices Meeting (IEDM), som åpner i San Francisco i dag.

    Les også:

Gjennombruddet i teknologien er ifølge Nihon Keizai Shimbun knyttet til en CMOS-transistor som benyttes i mobiltelefoner og andre små terminaler i forbindelse med strømstyring. De involverte selskapene har greid å redusere effektforbruket til en tiendedel, ved å redusere linjebredden til transistorkretsene og ved å redusere tykkelsen på den isolerende filmen fra 100 nanometer til 10 nanometer.

Samtidig skal selskapene også ha økt systemets regnekraft med 20 prosent.

Til toppen