BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover krystallklart bilde uten en tråd

Fujitsu viser frem pc-skjerm helt uten kabler.

Slik fremstår den nye skjermen.
Slik fremstår den nye skjermen. Bilde: Fujitsu
28. feb. 2011 - 15:42

Fujitsu skal i dag vise frem det de kaller verdens første helt trådløse skjerm. Det skjer under et pressearrangement i forkant av CeBit-messen i Hannover i Tyskland.

Produktet er en 22 tommers skjerm som de har utviklet i samarbeid med Franhofer Insititute. Både bildeoverføringen og strømforbruket foregår uten kabler.

Skjermen mottar signalene gjennom trådløs USB, typisk sendt fra en stasjonær eller bærbar PC. Ifølge en pressemelding skal teknologien støtte avstander på opptil 10 meter uten forringelse av bildekvaliteten.

Raymond Olaussen, Fujitsu Norge.
Raymond Olaussen, Fujitsu Norge.

- Alle har vel flere ganger irritert seg over kabelkaoset på pulten – og nå blir det endelig historie. De første trådløse skjermene kommer i løpet av det neste året, og jeg er sikker på at de vil revolusjonere arbeidsplassen, sier teknologidirektør Raymond Olaussen i Fujitsu Norge.

Skjermen henter strøm ved hjelp av induksjon, og er derfor avhengig av en senderstasjon eller «hot spot» som plasseres på eller kan nedfelles i pulten.

Fujitsu understreker at teknologien skal være helt ufarlig, på lik linje med induksjonsbaserte kokeplater eller ladestasjonen til elektriske tannbørster.

- Det er ingen forskjell i bildekvaliteten på disse skjermene, sammenlighet med ordinære skjermer med kabler, hevder de.

Selskapet oppgir verken pris eller regional tilgjengelighet, men opplyser at den nye teknologien skal benyttes i selskapets LED-baserte skjermer fra og med 2012.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.