BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover langt mer effektiv videoavspilling

Adobe med forbedret versjon av Flash Player.

Adobe kom i går med Flash Player 10.2, den første større oppdateringen til plugin-programvaren siden i fjor sommer. Den nye versjonen er tilgjengelig for Windows, Mac OS X, Linux og Solaris. Alt tyder på at den også vil bli tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett, i første rekke modeller som er Android-baserte, men trolig vil dette først skje i forbindelse med Mobile World Congress i neste uke.

Den nye versjonen inkluderer forbedringer på en rekke områder, men bedre støtte for maskinvareakselserert avspilling av ulike typer innhold.

En ny, maskinvareakselerert metode for videoavspilling kalles for «Stage Video». Denne skal ifølge Adobe medføre en kraftig reduksjon i prosessorbelastningen og gi høyere bilderater, redusert minnebruk og bedre bildekvalitet, ikke minst i forbindelse med HD-video.

I dette blogginnlegget skriver Adobes Tom Nguyen at med Stage Video skal video med 1080p-oppløsning kunne spilles av med en CPU-bruk på mellom 1 og 15 prosent, avhengig av systemet det kjøres på. Også Mac Mini og netbooks, i alle fall de som er utstyrt med GPU, skal kunne spille av slik video med en CPU-bruk på under 8 prosent.

Mindre bruk av CPU-en betyr at den i større grad blir tilgjengelig for andre oppgaver.

Stage Video forutsetter at avspillerprogrammet på websidene også har blitt oppdatert. Informasjon om hvordan dette gjøres, finnes på denne siden. Ifølge Adobe er nettsteder som Vimeo og YouTube i ferd med å få på plass Stage Video-støtten.

Flash Player 10.2 støtter også den maskinvareakselererte grafikkgjengivelsen som kommer i Internet Explorer 9.

En annen nyhet er muligheten for å vise fullskjerminnhold på én skjerm, samtidig som man gjør andre oppgaver på en annen, dersom man benytter Flash Player på en pc. Det loves også sub-piksel-gjengivelse av tekst, noe som skal bidra til økt lesbarhet.

Det loves også forbedringer knyttet til justeringen av videostrømmer ved skiftende nettverksforhold. Det er spesielt svitsjetiden mellom ulike bitrater som skal være forbedret.

I tillegg til den forbedrede funksjonaliteten, inkluderer den nye versjonen av Flash Player sikkerhetsfikser som fjerner 13 ulike sårbarheter. Flere av disse anses som kritiske.

Flash Player 10.2 er også inkludert i en ny versjon av Google Chrome, som ble tilgjengelig i går. Denne versjonen, 9.0.597.94, fjerner også fem ulike sårbarheter i selve nettleseren.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.