Lover Linux-basert underholdning i biler

Wind River samarbeider med Intel om å levere et Linux-basert «infotainment»-system for biler.

Slik ser Intel for seg underholdnings- og informasjonssystemer for biler.
Slik ser Intel for seg underholdnings- og informasjonssystemer for biler.

Wind River samarbeider med Intel om å levere et Linux-basert «infotainment»-system for biler.

Amerikanske Wind River Systems skal sammen med Intel ta i bruk Linux og Intel-komponenter i et informasjon- og underholdningssystem for biler. Selskapene blir dermed konkurrenter til blant annet Microsoft, som står bak slike systemer til blant annet Ford og Fiat.

Nyheten ble offentliggjort denne uken, men systemet ventes først å bli tilgjengelig i 2009. Målet for systemet er å kunne redusere tiden det tar å levere innovative løsninger for bilindustrien, samt at det skal støtte integrasjon med eksterne enheter.

Det kommende systemet vil være basert på den kommersielle Linux-distribusjonen Wind River Linux Platform for Infotainment, samt Intel nye Atom-prosessor. Løsningen skal ha innebygd støtte for integrasjon med ledende tredjeparts nettverk- og multimedieapplikasjoner.

Wind River Systems nevner blant annet teknologier for talegjenkjenning og tale-til-tekst fra Nuance Communications, systemer for Bluetooth og avansert ekkokansellering og støyreduksjon fra Parrot, navigasjon fra blant annet Navteq, musikkadministrasjon og automatisk spillelister fra Gracenote, nettverksbaserte multimedieløsninger fra SMSC og DVD-avspilling ved hjelp av Corels LinDVD.

Systemet skal kunne kobles til populære konsumentenheter som Apples iPod, samt for et bredt utvalg av standarder for konsumentelektronikk, audio og video.

Systemet skal ha støtte for rik 3D-grafikk, noe som er vanlig i navigasjonssystemer, strømsparingsteknologi og rask oppstart.

Dessuten skal systemet være kompatibelt med vanlige tilkoblingsstandarder i biler, inkludert Controller Area Network (CAN) og Media-Oriented Systems Transport (MOST).

Kildekoden til Wind Rivers løsninger skal gjøres tilgjengelig via Moblin-fellesskapet i august i år.

På bilsiden samarbeider Wind Rivers blant annet med BMW Group.

Til toppen