Lover Longhorn-støtte for Itanium

Microsoft skal også i framtiden levere Windows-utgaver med støtte for Intels Itanium-prosessorer.

Microsoft skal også i framtiden levere Windows-utgaver med støtte for Intels Itanium-prosessorer.

Microsoft har ifølge News.com forpliktet seg til å levere en Itanium-utgave av selskapets kommende Longhorn Server. Dette er en del av en fornyet markedsbearbeiding som de to selskapene planlegger å lansere i dag.

Itanium har en helt annen arkitektur enn Intels x86-prosessorer og behøver derfor en egen utgave av for eksempel Windows. Tidligere har Microsoft tilbudt en versjon av Windows XP for denne plattformen, men dette produktet ble lagt ned sent i fjor.

- Vår stilling har ikke vært så klar på dette som den burde være, sier Bob Muglia, senior visepresident for Microsofts Windows Server Division, til News.com.

- Vi har forpliktet oss til Xeon, men også svært mye til Itanium.

En del av Microsofts forpliktelser vil gå ut på å lansere Itanium-utgaven av Longhorn Server i 2007, det samme året som x86-utgaven ventes. Selskapene skal også dra på turné til flere byer. Turneen, som vil bli kalt Route64, skal markedsføre fordelene med 64-bits prosessering. I tillegg har Microsoft forpliktet seg til å kjøpe 1600 Itanium-servere fra HP.

Ifølge News.com planlegger Microsoft Itanium-utgaver av SQL Server 2005, .Net Framework 2005 og Visual Studio 2005, men ikke stort annet.

Til toppen