BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover mer effektive distribuerte systemer

Microsoft og Citrix skal samarbeide om løsninger for å effektivisere IT på lokalkontorer.

25. aug. 2006 - 13:19

Microsoft og Citrix sier de vil utvide sitt nåværende samarbeid til også å omfatte utvikling og markedsføring av en løsning beregnet på lokale kontorer og medarbeidere på farten.

Citrix bidrar til samarbeidet med WAN-optimeringsteknologien WANScaler som de overtok da de kjøpte Orbital Data i begynnelsen av august. Denne teknologien er realisert dels i form av en dedikert boks, dels i form av en programvareklient som kjøres på PC-er som ikke er tilkoplet et lokalnett med en WANScaler-boks.

Med WANScaler i begge ender av en Internett-forbindelse reduseres responstiden på distribuerte applikasjoner med en faktor på opptil fem, mens dataoverføringshastigheten oppleves opptil 200 ganger raskere, heter det i Citrix’ omtale av teknologien.

Microsofts bidrag er Windows Server og ISA (Internet Security and Acceleration) Server.

Hensikten med samarbeidet er å utvikle en ny WANScaler boks som kombinerer WAN-optimering med drifts- og sikkerhetstjenester i Windows, blant annet evnen til å la seg fjernadministrere. Det innebærer en løsning som akselererer forbindelsen og bruken av distribuerte applikasjoner, samtidig med at administrasjon og drift blir betydelig forenklet.

Citrix og Microsoft mener dette er en løsning som kundene i dag ikke kan sette sammen med utgangspunkt i standardprodukter. Løsningen vil være spesielt egnet for lokalkontorer og brukere med begrenset tilgang til båndbredde, heter det.

Partene sier dette er et første initiativ i en langsiktig plan for å samarbeide enda tettere i utviklingen av «markedets beste tilgangsløsninger til Windows-baserte programmer».

Det er ikke oppgitt noe tidspunkt for ferdigstillelsen av det første produktet i dette samarbeidet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.