Lover mer produktiv webutvikling med Ruby

Lover mer produktiv webutvikling med Ruby

CodeGear planlegger et nytt verktøy spesielt rettet mot webutviklere som benytter Ruby on Rails.

Borland-eide CodeGear annonserte denne uken at selskapet skal komme med et nytt utviklingsmiljø for Ruby on Rails i løpet av fjerde kvartal i år. Dette skal hjelpe utviklere som benytter språket Ruby i forbindelse med webutvikling å bli mer produktive.

- Det er oppmuntrende å se at Rails økosystem nå til og med strekker seg ut til kommersielle verktøysleverandører. CodeGear er hjertelig velkommen til arenaen, og det skal bli spennende å se hva de kommer med. Det er en flott tid for både brukere og leverandører i Rails-verdenen, sier David Heinemeier Hansson, skaperen av Ruby on Rails.

    Les også:

Produktsjef i CodeGear, Michael Swindell, mener at Ruby on Rails har blitt en seriøs plattform for webutvikling fordi den gjør det ekstremt raskt å utvikle datadrevne Web 2.0-systemer med minimal koding.

- ’Magien’ bak dette skaper dog nye utfordringer for utviklere som bygger skarpe produksjonssystemer, sier han.

Det nye utviklingsmiljøet skal være rettet mot både nybegynnere og eksperter. Det skal dessuten gjøres like attraktivt for kommandolinjebrukere som for utviklere som er vant til visuelle utviklingsmiljøer.

I tillegg til vanlig redigering- og debuggingsmuligheter, skal det nye verktøyet inkludere funksjonalitet som kodekomplettering, refactoring og navigering.

CodeGear bruker åpen kildekode i selskapets Ruby on Rails-satsing. Blant annet bidrar selskapet med kode og oppdateringer til Eclipse Dynamic Languages Tool Kit (DLTK) for Ruby.

- Vi kommer til å være svært aktive i Ruby on Rails Community både bedriftsmessig og gjennom bidrag med kode. Det er et meget spennende språk og en spennende plattform for CodeGear, og vi skal delta på alle plan der vi kan tilføre noe av verdi, sier Swindell

Tilgjengelighet

Det nye Ruby on Rails-verktøyet fra CodeGear vil bli tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Til toppen