Lover minnekort med ekstrem kapasitet

Flere taiwanske selskaper er gått sammen om å utvikle flashminnekort med lagringskapasitet i terabytestørrelsen.

Flere taiwanske selskaper er gått sammen om å utvikle flashminnekort med lagringskapasitet i terabytestørrelsen.

Digitimes melder om at taiwanske Industrial Technology Research Institute (ITRI) i samarbeid med sju lokale industripartnere har utviklet "μcard", en type minnekort som skal kunne romme inntil 2 TB med data. De første spesifikasjonene ble etablert i oktober i fjor.

Aktørene har nå dannet en allianse, Mu-Card Alliance, som skal markedsføre den nye standarden.

Digitimes siterer en kilde ved RiChip, som er et av selskapene som deltar i alliansen. Vedkommende forteller at MultiMediaCard Association (MMCA) skal arrangere et møte med alliansemedlemmene i midten av januar, med det formål å etablere en partnerskap mellom MMCA og utviklerne.

Kilden ved RiChip fortalte videre at en komplett spesifikasjon skal gjøres klar innen slutten av februar. Spesifikasjonene bestemmes av medlemmer av Open Mobile Internet Alliance (OMIA), et initiativ etablert av Taiwan Electrical and Electronic Manufacturers’ Association (TEEMA) og Taipei Computer Association (TCA).

Det er tidligere blitt antydet at masseproduksjon av minnekortene skal startes i år.

Kortene skal kunne overføre opptil 120 MB med data i sekundet, noe som er ti ganger raskere enn minnekort av typen Secure Digital (SD). Kortene skal også være kompatible med USB 2.0, ha lavt effektforbruk og et grensesnitt som er kompatibelt med eksisterende kort (MMC SPI USB, x1, x4, x8, x16). Standardutgaven av kortene vil måle 24×32×1,4 mm, en miniutgave skal være 14 mm kortere (24×18×1,4 mm )

Bruksområder for kortene er PC-er, mobiltelefoner, digitale stillbilde- og videokameraer, samt MP3-spillere.

Hva prisen vil kunne bli, er foreløpig ukjent.

Til toppen