Lover mobil-TV uten nye, dyre master

Nokia vil ha TV på mobilen, men teknikken krever nye store investeringer. Ericsson har en bedre ide.

Lover mobil-TV uten nye, dyre master

Nokia vil ha TV på mobilen, men teknikken krever nye store investeringer. Ericsson har en bedre ide.

TV på mobilen har vært en drøm for både innholdsbransjen og TV-bransjen som begge ser for seg nye kanaler og muligheter til å selge sitt innhold til stykkpris.

Nå forteller Ericsson at de har laget noen nye brikker som kan spare mobilbransjen for store summer og kanskje aksellerer utviklingen.

Hittil har en komplisert og potensiell katastrofal krig om tekniske stanarder bremset utviklingen. Nokia har satset alt på DVB-H, en stanard som fungerer godt, men som ikke egentlig bruker mobilnettet. DVB-H krever at man oppdatere mobilnettene med nye og dyre antenner for å sende signalene.

Med seg har Nokia blant annet Motorola, men en annen allianse, som NRK blant annet har satset på, satser på sendinger over DAB-radio-nettet med en stadnard som heter DMR.

I tillegg, for å komplisere det hele, har blant annet svenske 3 begynt å strømme TV-signaler over sitt 3G-nett, men oppløsningen er begrenset selv med 3G.

    Les også:

Ericsson har derfor lansert en ny og bedre ide som vil redusere behovet for kostbare mast-oppgraderinger. Under 3GSM-messen i Barcelona i dag skal Ericsson vise frem nye bruker som sender TV over 3G-nettet. Brikkene kan sende over HSDPA, også kalt 3,5G fordi standarden gir 2-3 MBit. Dette vil gi langt bedre kvalitet og åpne for større skjermer.

MBMS heter den nye TV-teknikken og Ericsson hevder de er først ute med brikker. Ericsson skal selge brikkene til alle mobilprodusenter som vil ha.

Operatørene ønsker å få så mye som mulig ut av sine investeringer i 3G-nettene, hevder Ericsson.

Til toppen