Lover mobilsurfing med turbofart

Norske gründere stripper vekk alt «unødvendig» innhold.

bMenu lanserer i dag en portal der mobilbrukere kan menysurfe hele Internett.
bMenu lanserer i dag en portal der mobilbrukere kan menysurfe hele Internett. (Bilde: skjermbilde)

Norske gründere stripper vekk alt «unødvendig» innhold.

«- Opptil fem ganger så rask navigering på web». De norske gründerne i bMenu har tidligere forsøkt å revolusjonere hvordan brukere surfer på nettet, ved hjelp av en installert verktøylinje i Firefox eller Internet Explorer.

Oslo-bedriften lanserer i dag et nytt produkt, og denne gangen er det mobilbrukere som loves en raskere surfeopplevelse.

Nyheten de avdekker er mobilportalen bmenu.mobi, som stripper nettsider for alt unødvendig innhold.

Dette gir ifølge selskapet inntil 80 prosent raskere mobilsurfing.

    Les også:

Selskapets patenterte teknologi søker seg gjennom og indekserer strukturen til nettsteder. Innholdet presenteres så i et hierarkisk menysystem for brukeren.

Selv sammenligner bMenu løsningen med å bruke innholdsfortegnelsen i en bok, der brukeren kan bla seg direkte til ønsket side.

- Mobilportalen gjør at alle mobiltelefoner nå kan få en surfeopplevelse som mange iPhone-brukere vil nikke gjenkjennende til. Med bmenu.mobi kan brukeren surfe på nettet med mobilen på samme måte som man navigerer musikken på sin iPod, sier grunnlegger og administrerende direktør Bjørn Holte i en kommentar.

Mobil surfing er et fenomen som for alvor tok av etter Apple lanserte sin iPhone-telefon sommeren 2007. Den store skjermen og en funksjonell nettleser tok verden med storm, og Apples iPhone har skaffet seg en overlegen posisjon blant mobile surfeenheter. To av tre mobilsurfere bruker nå en iPhone.

Det er i dag tidkrevende å skrive på en mobiltelefon. I bMenus teknologi ligger det kjekt nok også en forenkling av søk ved at du kun trenger å skrive deler av ordet du søker etter. Søket benytter menystrukturen og viser et mobiltilpasset resultat med relevante sider sortert etter kategori.

digi.no har testet portalen i noen dager allerede, og kan bekrefte at det går svært raskt å hente opp nettsider. Selv med treg Edge-tilkobling må hastigheten sies å være mer enn godkjent.

Det gjelder imidlertid når man blar seg gjennom kategorier eller leser eksempelvis sammendrag av nyheter i RSS-strømmer. Når man blar seg tilstrekkelig langt gjennom kategoriene og får borret seg ned i nettstedenes strukturer ender man ofte opp på vanlige nettsider utenfor bmenu-portalen, som regel inkludert trafikkintensive data som grafikk og annonser. Da går det naturligvis i «vanlig» hastighet.

    Les også:

Til toppen