Lover musikksalg til norske brukere

Det har tatt tid, men nå lover enda en aktør å musikkbutikker på nett for norske brukere.

Det har tatt tid, men nå lover enda en aktør å musikkbutikker på nett for norske brukere.

De første amerikanske nettmusikkbutikkene åpnet under dotcom-bølgen, men de norske kontorene til de store plateselskapene arbeider her i Norge fremdeles helt analogt. Dette vil endre seg i løpet av høsten.

Det har tatt tid, men før sommeren lovet både Sony og Apple å lansere musikkbutikker rettet mot norske kunder. Det er mulig for norske brukere å kjøpe musikk over nett gjennom Windows Media Player, men man må først stille om til engelsk språk i nettleseren.

I tillegg til Sony og Apple lover nå også den nederlanske kjeden Free Record Shop å starte opp. Selskapet har en rekke fysiske butikker og en norsk nettbutikk som i dag selger CDer, DVDer og annet.

Freerecordshop åpnet i dag nettbutikker for nederlanske og belgiske kunder. I tillegg lover selskapet også butikker i Norge og Finland, men foreløpig vil ikke selskapet si noe om lanseringsdato, skriver Reuters.

Freereckords nettbutikk har foreløpig et mindre utvalg enn Apples iTunes som skilter med 750,000 kutt. Det nederlanske selskapet tilbyr 250.000 kutt til priser på mellom 0.89 og 1.19 euros. I løpet av høsten planlegger Free Record Shop å øke utvalget til 500.000, skriver Reuters.

Ledelsen i norske Free Records Shop kunne foreløpig ikke kommentere saken da digi.no ringte.

Til toppen