Lover mye billigere Windows-mobiler

Hittil har Windows-baserte mobiler vært knalldyre. Nå lover Microsoft dype priskutt.

Lover mye billigere Windows-mobiler

Hittil har Windows-baserte mobiler vært knalldyre. Nå lover Microsoft dype priskutt.

Nye kanon-tall fra Apple understreker det tøffe presset programvare-giganten Microsoft er under: Apples tunge dominans på musikkspillere øker selskapets makt mot både media-bransjen og resten av IT-bransjen.

Og Apples suksess med iPhone har nok overrasket Microsoft. De presses til å komme mer på offensiven på musikk og mobilsiden selv. Også aktører som RIM og deres Blackberry og Nokias satsning på mobil innhold bidrar til presset.

Dette har fått Microsoft til å gire opp samarbeidet med mobilprodusentene. Windows-baserte mobiler som kan brukes som musikkspillere må bli mye billigere, og nå kommer resultatene, hevder Microsoft.

I løpet av uken lanserer Microsoft Windows-baserte mobiler til under 100 dollar i det amerikanske markedet. Det tilsvarer 540 norske kroner og er således i prisklasse med helt vanlige mobiler. En av lanseringsmodellene er HTC 3125.

AT&T lover skal lansere en Windows-basert mobil til bare 50 dollar (270 kroner), skriver Bloomberg. Hvor lenge kundene må binde seg er uklart.

Microsoft har dessuten tenkt på bedriftene og IT-sjefene som en viktig salgskanal eller mulig brems i salget. Microsoft skal derfor lansere System Center Mobile Device Manager 2008 som vil la bedrifter administrere Windows-mobiler. Pakken kommer i salg i løpet av våren.

Til toppen