BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover mye raskere dataanalyse

– Som forskjellen på å gå og å fly med flymaskin, sier Oracle.

Med Oracle Database In-Memory vil kundene fordele dataene på ulike lagringsmedier basert på hvor aktuelle de er.
Med Oracle Database In-Memory vil kundene fordele dataene på ulike lagringsmedier basert på hvor aktuelle de er. Bilde: Oracle
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2014 - 11:37

Oracle avduket i går databaseproduktet Oracle Database In-Memory, en transparent utvidelse til Oracle Database 12c som skal kunne gi kundene mye raskere tilgang til informasjon lagret i databaser. Hovedkonkurrenten er SAPs Hana.

– Den er flere størrelsesordener raskere – som forskjellen mellom å gå og å fly et fly, sier Juan Loaiza, sjef for systemteknologi hos Oracle, i et innlegg.

I tester Oracle selv har gjort, har den nye løsningen demonstrert fra hundre til mer enn tusen ganger høyere ytelse for applikasjonsmoduler som Oracle E-Business Suite, Oracles JD Edwards, Oracles PeopleSoft, Oracles Siebel og Oracle Fusion Applications.

Oracle lover blant annet at forretningsanalyser som det til nå har kunnet ta timer å utføre, vil være nærmest umiddelbart tilgjengelig med «in-memory»-teknologien. Selskapet lover også at «i sanntid» ikke lenger vil være noe man bare snakker om.

– Muligheten til å kombinere sanntids dataanalyse med subsekund-transaksjoner med eksisterende applikasjoner gjør det mulig for organisasjoner å bli sanntids-enterpriser som raskt gjennomfører datadrevne beslutninger, responderer umiddelbart på kundekrav og kontinuerlig optimaliserer alle nøkkelprosesser, sa Oracle-sjef Larry Ellison i forbindelse med avdukingen i går.

Det å ta i bruk Oracle Database In-Memory sammen med nærmest enhver eksisterende applikasjon som er kompatibel med Oracle Database skal være like enkelt som å trykke på en bryter. Det skal ikke kreves noen endringer i selve applikasjonen.

Med Oracle Database 12c er det ikke nødvendig å lagre alle dataene i systemminnet. Kunden kan selv velge hvilke data som skal lagres i RAM og hva som skal lagres på billigere lagringsmedier som flashminne eller harddisk.

Oracle Database In-Memory skal gjøres tilgjengelig i løpet av juli.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.