TELEKOM

Lover mye raskere WLAN

Huawei med ny fartsrekord.

Huawei har utviklet WLAN-teknologi som i laboratorieforsøk har greid å levere datarater på 10 gigabit per sekund. Men det vil ta flere år før slike produkter kommer på markedet. Fotografiet viser derimot et aksesspunkt fra Huawei som allerede er kommersielt tilgjengelig.
Huawei har utviklet WLAN-teknologi som i laboratorieforsøk har greid å levere datarater på 10 gigabit per sekund. Men det vil ta flere år før slike produkter kommer på markedet. Fotografiet viser derimot et aksesspunkt fra Huawei som allerede er kommersielt tilgjengelig. Bilde: Huawei
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juni 2014 - 10:43

Huawei kunngjorde i forrige uke at selskapet har greid å overføre data med en rate på 10,53 gigabit per sekund ved hjelp av nyutviklet, 5 GHz WLAN-utstyr. Dette er ifølge selskapet ti ganger raskere enn det som er mulig med kommersielt tilgjengelig utstyr.

Hastighetsøkningen har blitt oppnådd ved å forbedre spektrumeffektiviteten, noe Huawei skal ha forsket på siden 2010. Selskapet skal ha tatt i bruk teknologier som MIMO-OFDA (Multiple In, Multiple Out - Orthogonal Frequency Division (Multiple) Access), «Intelligent Spectrum Allocation», interferenskoordinering og hybrid aksess for å oppnå de høye hastighetene.

Huawei tror at produkter basert på teknologiene kan bli kommersielt tilgjengelige i 2018. Dette avhenger av at både enighet om kommende standarder og tilgang på brikkesett. Osama Aboul Magd fra Huawei ble nylig valgt til formann i IEEEs 802.11ax WLAN-gruppe, som fokuserer på utvikling av neste generasjons WLAN-standard.

Målet med så høy WLAN-hastighet er ikke først og fremst at enkeltbrukere skal kunne surfe med gigabit/s-fart, men å øke den totale kapasiteten, slik at man kan tilby akseptabel hastighet til flere brukere på en gang, for eksempel på idrettsarenaer, flyplasser, kontorer og andre steder hvor mange ønsker å koble seg på det trådløse nettverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.