Lover norsk middelalderspill til jul

Daikatana fra mannen bak Doom og Quake er et av de mest omtalte og forsinkede spill i PC-bransjens historie. Nå lover John Romero lansering før jul.

Daikatana fra mannen bak Doom og Quake er et av de mest omtalte og forsinkede spill i PC-bransjens historie. Nå lover John Romero lansering før jul.

Daikatana er trolig det mest forsinkede og samtidig mest forhåndsomtalte dataspillet så langt. For John Romero skaper oppmerksomhet. I den grad det finnes noen superstjerne i dataspill-bransjen, så er Romero trolig den mest kjente.

Det knytter seg enorm interesse til mannen som ledet utviklingen av de tre platina-selgerne Wolfenstein, Doom og Quake. Romero flagget også høyt da han etter en krangel gikk ut av sitt gamle selskap ID Software og startet opp Ion Storm.

Siden har det jevnlig dukket opp presseoppslag, men ikke noen fantastisk oppfølger til Quake, slik Romero lovet. Men etter tre års utvikling og utallige forsinkelser, tyder mye på at det nærmer seg en lansering av det nesten legendariske Daikatana-spillet, skriver den amerikanske spillnyhetstjenesten Gamecenter.

Fordi det kjøpes så mye dataspill til jul, satser Romero trolig på å få spillet i salg i desember, men da skal han skynde seg, for versjonen Gamecenter nylig så, mangler en del finpuss.

Daikatana er et såkalt førstepersons skytespill der målet er å finne sverdet Daikatana. Ferden går gjennom flere historiske epoker og til flere land i verden, noe som gir norske brukere en egen grunn til å glede seg. For i jakten på sverdet skal du innom fire land - deriblant Norge. Du er da kommet frem til middelalderen og skal lete etter sverdet i en større, pestbefengt borg med vakter, drager og rotter.

Se på skjermbilder fra Daikatana og den norske delen av spillet på daikatana.com.

Det ferdige spillet vil når det en gang kommer i salg, være delt opp i hele 70 nivåer. Foruten en svipptur innom middelalder-Norge, kan du glede deg til besøk i antikkens Hellas, samuraienes Japan og Alcatraz-fengselet i San Francisco.

Inntil spillet kommer i salg kan du laste ned demoen (som ikke inneholder noen monstre) eller besøke en av de mange Daikatana-fan-sitene på nettet, for eksempel www.planetdaikatana.com, www.dknation.com eller besøke www.daikatana.com selv.

Til toppen