Lover norsk PC-sikring på abonnement

Til høsten lover Symantec Norge en norsk utgave av Norton 360, PC-sikkerhet på abonnement.

19. juni 2006 - 09:43

Microsofts inntreden på PC-sikkerhetsmarkedet med abonnementsordningen OneCare som skal verne mot virus og spionvare med mer, er en stor utfordring til uavhengige leverandører som Symantec og Norman.

Det ble i vinter kjent at Symantec arbeidet med en ordning for online sikkerhetskopiering, supplert med andre sikkerhetstjenester. Nå er det klart at dette produktet, kjent under kodenavnet «Symantec Genesis», vil lanseres som eget produkt i løpet av høsten, under navnet «Norton 360».

    Les også:

Hans Peter Østrem i Symantec Norge sier til digi.no at siden dette er et produkt beregnet på private, har han tatt et initiativ for å få det oversatt til norsk.

– Derfor vil den norske lanseringen komme noe etter den internasjonale.

I forhåndsomtalen av produktet heter det: «I Norton 360 vil Symantec kombinere sine eksisterende sikkerhetsprodukter for PC med nye teknologier. Det vil gi databeskyttelse i form av automatisert sikkerhetskopiering og vern av transaksjoner over Internett, med nye verktøy for å hjelpe brukerne med å sikre seg mot phishing og såkalt crimeware.»

Som skjermbildet ovenfor viser, er det snakk om fire hovedfunksjoner:

  • Vern av vanlig surfing, e-post og lynmeldinger
  • Vern av transaksjoner, det vil si e-handel og nettbank
  • Online sikkerhetskopiering av bilder, musikk og andre filer
  • Hjelp til å holde PC-en i orden

– Vern av transaksjoner betyr at ordningen sjekker at ingen prøver å logge det du gjør mens du foretar transaksjoner over nettet, forklarer Østrem.

Østrem kan ikke si noe nærmere om lanseringsdato, om pris, eller hva slags forhold Norton 360 får til andre Symantec-produkter for private.

De som ønsker det, kan melde seg på den internasjonale åpne betatestingen, ved å registrere seg på denne siden: Norton 360 Beta Pre-Registration.

– Tilbakemeldinger fra betatestingen vil være avgjørende for mye av funksjonaliteten i produktet, understreker Østrem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.