Lover ny Exchange i 2006

Microsoft framskynder 64-biters utgaver av flere serverprodukter, blant dem Exchange.

Microsoft framskynder 64-biters utgaver av flere serverprodukter, blant dem Exchange.

På lanseringen av Intels nyeste Xeon-prosessorer i går, presenterte Microsofts markedssjef Andy Lees for server og verktøy en oppdatert plan for 64-biters serverapplikasjoner. Lees lovet at operativsystem og applikasjoner også vil komme i versjoner tilpasset Intels varslede tokjerneprosessorer, samtidig med at disse kommer på markedet.

Les også:

Lees kom ikke inn på AMD-servere på Intel-arrangementet, men det er helt klart at den oppgraderte programvaren vil fungere like effektivt på Opteron 64-prosessorer som på Xeon EM64T.

Det vakte oppsikt da Lees slo fast at neste utgaven av Exchange, foreløpig døpt Exchange Server 12, vil komme i 2006. Hittil har Microsoft oppgitt 2006 eller 2007.

Exchange Server 12 regnes som en betydelig oppgradering i forhold til dagens Exchange Server 2003 som kom på markedet i oktober 2003. Den vil utvides med funksjonalitet for talemeldinger og faksing, og få nye egenskaper rettet mot å kutte driftskostnader, bedre sikkerheten og gi en mer enhetlig håndtering av alle slags meldinger. Det siste innebærer å møte utfordringen fra blant annet IBMs Workplace.

Den kommende Exchange-oppgraderingen vil kunne konfigureres i seks forskjellige roller gjennom en veiviserordning. Blant rollene er randserver, broserver, forent meldingsserver, klienttilgangsserver, e-postserver og server for offentlige mapper.

Andre forbedringer gjelder skripting, søk, programmeringsgrensesnitt for webtjenester og en ordning med kontinuerlig replikering – sikkerhetskopiering – mot en reserveserver.

Tidsplanen er koordinert med utviklingen av neste utgave av kontorpakken Office, samt relaterte produkter som SharePoint, Live Communications og Windows mobile.

Microsoft vil levere 64 biters utgaven av Windows Server 2003 fra april i år. I 2005 kommer også 64-biters og tokjerneutgaver av SQL Server 2005 og Visual Studio 2005.

I 2006, i tillegg til Exchange Server 12, kommer 64 biters serverapplikasjoner som Commerce Server 2006, Host Integration Server 2006, BizTalk Server 2006, Operations Manager og Virtual Server versjon 2.

Lees viste resultater fra uoffisielle tester som tyder på at 64 biters prosessorer med tilhørende operativsystem og applikasjoner vil gi vesentlig bedre ytelse. Filtjenester skal få opptil 111 prosent bedre brukerkapasitet, terminaltjenester skal kunne betjene 170 prosent flere brukere, og SAP skal kunne øke brukertallet med 18 prosent.

    Les også:

Til toppen