Virtualisering

Lover økt nettsky-frihet med nye VMware-produkter

Blant nyhetene som nå er tilgjengelige fra VMware, er webklienten til vSphree.
Blant nyhetene som nå er tilgjengelige fra VMware, er webklienten til vSphree. (Bilde: VMware)

VMware kunngjorde denne uken at blant annet vSphere- og vSAN-produktene nå er tilgjengelige i versjon 6.5. Sammen med nye versjoner vRealize Log Insight og vRealize Operations, skal dette kunne bidra til enklere kjøring og administrasjon av applikasjoner på tvers av ulike nettskyer og enheter. 

Denne muligheten bygger på VMwares Cross-Cloud Architecture, som ble avduket i august i år. 

Blant de øvrige i vSphere 6.5 er et nytt, HTML-basert klientbrukergrensesnitt, REST-baserte API-er og virtuell maskin-kryptering. I tillegg kommer vSphere Integrated Containers, en virtuell infrastrukturplattform for konteinere, innen utgangen av året – men kun for kunder av vSphere Enterprise Plus Edition.

Les også: Før stod de krumbøyd i serverracket på universitetet. Nå virtualiserer de så hardt som mulig

Døpt om

Versjon 6.5 av vSAN, som tidligere het Virtual SAN og som er VMwares løsning for hyperkonvergert infrastruktur, har også fått støtte for konteinere, i tillegg til iSCSI-støtte og støtte for «all-flash» maskinvare også i standardutgaven av produktet. 

Den nye funksjonaliteten ble offisielt presentert allerede under VMworld Europe 2016 i oktober. Ifølge The Register anser VMware selv at det nye brukergrensesnittet til vSphere er den viktigste nyheten.

VMware vSphere koster fra 995 dollar per CPU, mens vSAN koster fra 2495 dollar per CPU.

Vil flytte grafikkreftene til skyen: Du skal ikke behøve kraftig grafikkort for å produsere VR-innhold

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen