FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover opptil 28 Gbit/s over trådløst nett

Skal dekke behovet også når HDTV blir gårsdagens teknologi.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mai 2010 - 13:16

WirelessHD Consortium kunngjorde i dag at en ny generasjon av WirelessHD-teknologien er ferdig spesifisert.

WirelessHD ble lansert i begynnelsen av 2008 av Broadcom, Intel, LG Electronics, Panasonic, Philips, NEC, Samsung, SiBEAM, Sony og Toshiba og støttes nå av nærmere 50 selskaper som leverer blant annet forbrukerelektronikk.

De første produktene med støtte for WirelessHD kom på markedet i fjor. Teknologien er først og fremst beregnet for å knytte sammen forbrukerelektronikk, datamaskiner og mobilt utstyr som befinner seg i samme rom. Rekkevidden for teknologien, som er basert 60 GHz-båndet, er på minst ti meter.

Den nye versjonen av WirelessHD, som har versjonsnummeret 1.1, inkluderer flere nyheter. Den kanskje viktigste er at dataraten økes fra 4 gigabit per sekund til mellom 10 og 28 gigabit per sekund. Dette skal være tilstrekkelig til å støtte video med oppløsningen som gjerne kalles 4K. Denne støtter fire ganger så mange bildepunkter som 1080p.

Alternativt kan man sende over video med flere farger eller høyere bilderate enn i dag.

Det skal også være mulig å benytte WirelessHD for å utveksle filer og andre data mellom de tilknyttede enhetene. Dette inkluderer også formidling av Internett-tilgang.

Produkter som implementerer WirelessHD 1.1 vil være bakoverkompatibelt med produkter som bruker WirelessHD 1.0-teknologien.

Det er ikke oppgitt på hvilket tidspunkt de første produktene med støtte for WirelessHD 1.1 vil kunne komme på markedet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.