BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover overflod av iPad-konkurrenter

Prosessorselskapet ARM har store forventninger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 2010 - 08:34

Apples iPad, som kommer i salg i noen land i begynnelsen av april, er på ingen måte den første maskinen i tavle-pc-kategorien. Men den har vekket langt større interesse enn tidligere maskiner, i alle fall i konsumentdelen av markedet.

Dette har også ført til at konkurrentene igjen har fått tro på denne typen produkter - men denne gang primært basert på ARM-baserte prosessorer i stedet for x86-basert prosessorer.

ARM-arkitekturen brukes blant annet i prosessorer som driver smartmobiler og smartbooks, men nå ser selskapet fram til å kunne høste betydelig også på tavle-pc-markedet.

I et intervju med blant annet Computerworld.com forteller Roy Chen, ARMs sjef for ODM-er (original design manufacture) som lager mobile enheter, at det vil kommer mer enn 50 ulike tavle-pc-er i år.

- De første tavle-enhetene vil lanseres i andre kvartal av mobiloperatører. Dere vil se mange flere i tredje kvartal, sier Chen.

Mange av maskinene vil først og fremst tilbys i Kina, mens andre vil tilbys globalt. Ifølge Chen skal alle de ti største telekomoperatørene i verden tilby tavle-pc-er.

Maskinene vil komme i mange varianter. For eksempel skal Compal tilby maskiner med Nvidias ARM-baserte Tegra 2-brikker og HDMI-utgang. Disse vil leveres med 7 eller 10,1 tommers skjerm og Android eller Windows CE som operativsystem.

Compal tavle-pc med 7-tommers skjerm og Android.
Compal tavle-pc med 7-tommers skjerm og Android.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.