Lover overraskende nyheter i IE9

Microsoft kommer trolig med en testversjon i midten av mars.

Lover overraskende nyheter i IE9

Det har vært temmelig stille rundt den neste versjonen av Internet Explorer siden Microsoft viste fram en svært tidlig utgave under Professional Developer Conference (PDC) i november i fjor.

Det nærmeste man kan kalle en nyhet siden den tid, er Microsoft relativt ferske deltakelse i arbeidsgruppen for W3Cs vektorgrafikkstandard, SVG. Denne deltakelsen kan tyde på at selskapet har planer om å støtte standarden, i alle fall på sikt.

Nå er det derimot klart at leder for Microsofts IE-team, Dean Hachamovitch, skal avsløre flere IE9-nyheter under MIX-konferansen som arrangeres i Las Vegas i midten av mars.

Ifølge dette innlegget skal Hachamovitch snakke om endringer og forbedringer som har blitt gjort siden PDC, og det loves at presentasjonen hans vil inkludere flere overraskelser.

Hva disse går ut på, kan man bare spekulere i, for det vil ikke være overraskende at IE9 blir langt raskere og har betydelig bedre støtte for webstandarder enn IE8. Det vil dessuten være svært overraskende dersom ikke Microsoft benytter anledningen til å gi ut en offentlig tilgjengelig testutgave av den kommende nettleseren under MIX-konferansen.

Tidligere har Microsoft gitt ut nye utgaver av Internet Explorer temmelig tett opptil utgivelsene av nye Windows-versjoner. IE6 kom omtrent samtidig som Windows XP, IE7 kom noen uker før Windows Vista, mens IE8 kom omtrent et halv år før Windows 7. Dersom Microsoft holder seg til planene om å gi ut en Windows-versjon med omtrent tre års mellom, ville en fortsettelse av den nevnte trenden ha ført til en utgivelse av IE9 sent i 2011 eller i 2012.

Det virker lite sannsynlig at Microsoft vil vente så lenge denne gangen.

Microsoft skal også fortelle mer om Mobile Internet Explorer-versjonen som følger med Windows Phone OS 7, under MIX. Det vil overraske mye om denne ikke er langt mer moderne enn IE-versjonen som ble introdusert med Windows Mobile 6.5. Riktignok er denne nåværende Mobile IE-utgaven en stor forbedring i forhold til forgjengeren, men det er likevel en kjensgjerning at IE6-motoren, som dagens Mobile IE er basert på, er svært gammel.

    Les også:

Les mer om: