FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover pc-start på under 10 sekunder

Lenovo tar sikte på å utrydde en eldgammel irritasjon for pc-brukere.

10. jan. 2011 - 11:45

For pc-brukere som slår av sine maskiner når de går fra jobb, starter arbeidsdagen med en lang, tvungen pause mens pc-en sliter seg gjennom oppstartrutinen.

Lenovo har satt seg fore å redusere ventetiden til det minimale, og tilbyr blant annet en løsning der den skal kunne reduseres til 10 sekunder. Det er omtrent tiden det tar å helle seg en kopp te fra en termokanne.

I september 2009 lanserte Lenovo den første utgaven av den viktigste teknologien for å nå dette målet, «Windows 7 Lenovo Enhanced Experience». På Consumer Electronics Show, forrige ukes forbrukerelektronikkmesse i Las Vegas, kom versjon 2.0 av denne løsningen.

    Les også:

Enhanced Experience (EE) 2.0 omfatter en teknologi som Lenovo har kalt «RapidBoot». Lenovo påstar at en av deres pc-er utstyrt med EE 2.0 vil bruke 20 sekunder mindre tid fra på-knappen trykkes til den siste oppstartapplikasjonen er i gang, enn tilsvarende utrustede pc-er fra konkurrentene. Det skal også gå 28 prosent raskere å slå av en EE 2.0-maskin.

Dokumentasjonen som underbygger denne påstanden, består av målinger gjort ved Cnet Labs i Beijing med Microsofts standard måleverktøy VTS Test Tool. Målingene ble utført på ellers likt utrustede pc-er fra Lenovo og konkurrentene Acer, Dell, HP, Samsung, Sony og Toshiba, både bære og stasjonære rettet mot både hjem og jobb.

Ifølge Lenovo kan oppstart og slukking gå enda raskere dersom man i tillegg til EE 2.0 med «RapidBoot» også utstyrer pc-en med deres flashdisk «RapidDrive». Det er denne kombinasjonen som på visse modeller, blant annet to bærbare beregnet på forbrukere og hjemmekontor, Ideapad Y570 og Y470, kan redusere oppstarttiden til under ti sekunder.

«RapidDrive» gjør det også langt raskere å åpne applikasjoner. Forsøk med to ellers identiske konfigurasjoner av Y570, en med flashdisk og en med harddisk, tyder på at flashdisk halverer tiden det tar å åpne en applikasjon.

Nye pc-er fra Lenovo bærer egne merker for å vise om de er utstyrt med EE 2.0 og RapidDrive.

Se også: Lover PC-start på under 10 sekunder (DinSide.no)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.