Lover rakettrask sikkerhet og romtur

Symantec lanserer ny sikkerhetspakke og konkurranse der førstepremien er en tur ut i verdensrommet.

Lover rakettrask sikkerhet og romtur

Symantec lanserer ny sikkerhetspakke og konkurranse der førstepremien er en tur ut i verdensrommet.

Tidligere i år ble det kjent at datautstyr ombord den internasjonale romstasjonen hadde blitt smittet av datavirus. Det var bærbare pc-er som lot seg smitte, og viruset truet derfor på ingen måte den løpende driften av romstasjonen.

Likevel spørs det om ikke antivirusprodusenten Symantec lot seg inspirere av denne hendelsen til å lansere en egen markedskampanje for å fortelle hvor fortreffelig deres siste produktserie er.

– Ettersom vi mener at våre 2009-produkter virkelig er rakettraske, er det perfekt å koble en romreisekampanje til lanseringen, sier Michael Skärbo, nordisk markedssjef i Symantec.

Sikkerhetspakken har fått en ny community-drevet teknologi som skal fjerne behovet for å skanne vanlige og kjente filer. En langt raskere funksjon for produktoppdateringer kalt «pulse updates» gjør at brukere skal kunne få oppdaterte virusdefinisjoner så ofte som hvert 5. minutt. Selskapet hevder den nye pakken inneholder hundrevis av ytelsesforbedringer.

Det er også lagt inn en egen stillemodus, der antivirusløsningen utsetter popup-meldinger og oppdateringer for å unngå å forstyrre eller redusere datamaskinens hastighet når brukeren for eksempel spiller, ser film eller holder presentasjoner.

Også brukergrensesnittet har fått en overhaling.

Symantec har nå lansert en konkurranse hvor førstepremien er en tur ut i verdensrommet. En person fra Norden vil få mulighet til å være blant 32 finalister som kan vinne en romtur.

Den nordiske vinneren av konkurransen får uansett en plass på en flytur i vektløs tilstand, en såkalt «nullgravitasjonsflytur» i USA. Her får deltakeren oppleve følelsen av å flyte, snu seg rundt og fly i vektløs tilstand.

Vedkommende får også muligheten til å vinne en ekte romtur. Hun eller han kan bli den første nordmannen i verdensrommet, opplyser selskapet.

- Norden er garantert én av de 32 finaleplassene. Det gjør at vi har større sjanse for å vinne her enn noe annet sted i verden. Nå håper jeg at mange deltar i konkurransen og at det blir nettopp vår nordiske representant som vinner superpremien. Kanskje får vi den første nordmannen i verdensrommet, sier Skärbo.

For å delta i konkurransen må man svare på et spørsmål og komme opp med et slagord på maksimalt 200 tegn om hvorfor akkurat du skal vinne. Fristen er 31. desember 2008.

    Les også:

Til toppen