Lover raskere fornyelse av Windows Mobile

Microsoft-sjef Steve Ballmer merker økt konkurranse.

Lover raskere fornyelse av Windows Mobile

Microsoft-sjef Steve Ballmer merker økt konkurranse.

Den manglende fornyelsen av Microsofts operativsystem for mobiler, Windows Mobile, har blitt kritisert fra mange hold. Aktører som Apple, RIM, Palm og Google ser ut til å være langt mer på hugget.

Kritikken ser ut til å ha nådd fram til Microsofts toppsjef, Steve Ballmer.

Under arrangementet U.S. Public Sector CIO Summit som ble arrangert av Microsoft i Seattle i går, sa Ballmer at han håper å ha fått på plass endringer som kan bidra til raskere å møte konkurransen i mobilmarkedet.

- Det er muligheter for oss å akselerere vår utferdigelse på dette området. Vi har arbeidet mye med å sikre at vi har et team som vil kunne akselerere utviklingen, sa Ballmer, ifølge NetworkWorld.

Noe av utfordringen for Microsoft er at Windows Mobile skal støtte mobiler med en mengde ulike formfaktorer. Da er det enklere for for eksempel Apple, som bare har gitt ut to iPhone-modeller.

Ballmer sa under en spørrerunde i går at Microsoft samarbeider med mobilindustrien for å definere formfaktorklasser som kan gjøre det enklere for Windows Mobile å kjøre med mest mulig funksjonalitet på tvers av flere ulike formfaktorer.

Ballmers kommentarer om Windows Mobile kom ifølge NetworkWorld etter at en IT-administrator fra Nasa som ba om råd til å håndtere ansatte som kom med konsumentprodukter som T-Mobile G1 og iPhone på jobben.

- Disse enhetene tilfredsstiller ikke sikkerhetkravene som noen organisasjoner har, mens Windows Mobile-enheter gjør dette. Men folk vil ikke ha Windows Mobile-mobiler, sa personen fra Nasa.

Til toppen