Lover rekordytelse med kommende Itanium

Intel lover en kraftig ytelsesforbedring for fireveissystemer basert på selskapets kommende Montecito-prosessorer.

Intel lover en kraftig ytelsesforbedring for fireveissystemer basert på selskapets kommende Montecito-prosessorer.

Intel har selv testet selskapets kommende, tokjernede Itanium-prosessorer i et fireveissystem ved å bruke ytelsestesten LINPACK. Ifølge selskapet gir et system basert på de kommende prosessorene, som også er kjent under kodenavnet Montecito, en ytelsesforbedring på 60 prosent sammenlignet med tidligere publiserte tester med fireveis RISC-systemer.

Mens det nye systemet avleverte en ytelse på mer enn 45 gigaflops, var den tidligere rekorden på 27,5 gigaflops. Intel viser til dette dokumentet hos IBM for en oversikt over tidligere resultater.

Det er likevel grunn til å understreke at testen ikke er blitt gjort av uavhengige, noe som kan ha påvirket resultatet i positiv retning.

Rekordsystemet er basert på Intel Server Platform SR870BN4.

- Vi nærmer oss muligheten til å nå én teraflops med så få som 20 servere i et klyngesystem, noe som dramatisk vil gjøre slike systemer mer overkommelige for det vitenskaplige fellesskapet, hevder Phil Brace, daglig leder for Intels Server Platform Group, i en pressemelding.

Intel skriver videre at sammenlignet med dagens generasjon av Itanium, ventes plattformer som benytter Montecito ventes å levere opptil dobbelt så høy ytelse, opptil tre ganger så stor systembåndbredde og mer enn 2,5 ganger så mye innebygd cacheminne.

Samtidig ventes det at effektforbruket kan reduseres mer enn 20 prosent sammenlignet med tidligere generasjoner. Dette skal kunne gjøres med å ta i bruk nye teknologier for strømstyring. Montecito skal også ha støtte for Intels Hyper-Threading-teknologi, slik at de kan håndtere fire ganger så mange samtidige tråder som dagens generasjon.

Til toppen