Lover rimelige prosessorer for bærbare

Intel lover at de vil fortsette å framstille rimelige prosessorer for bærbare PC-er.

Intel lover at de vil fortsette å framstille rimelige prosessorer for bærbare PC-er.

Intel har brukt sin utviklerkonferanse i San Francisco denne uken til å framheve satsingen på ny spissteknologi og tokjernede prosessorer. Mot slutten av arrangementet presiserte selskapet at det også vil levere nyheter til dem som ikke ser seg tjent med å kjøpe det aller nyeste – og aller dyreste – til enhver tid.

Konkret gjelder det at Intel vil framstille neste generasjon Pentium M – prosessoren som er brukt i Centrino-plattformen for bærbare – også i en enkjernet utgave. Tokjerneutgaven, med kodenavn Yonah, skal lanseres i januar 2006. At det også vil foreligge en enkjerneutgave, er en viktig nyhet. Enkjerneversjonen av Yonah vil lanseres en gang innen utgangen av juni.

Ifølge visepresident Steve Smith i Intels bedriftsavdeling, vil Intel satse på enkjerneprosessorer en god tid framover, med tanke på tilbud for maskiner i den nedre prisklassen.

Det spekuleres i at enkjerneutgavene av Intels kommende prosessorer kan i praksis være tokjerneutgaver der den ene kjernen er satt ut av spill, enten bevisst eller som følge av avvik i produksjonsprosessen. Både Intel og AMD er kjent for å resirkulere mislykkede eksemplarer av avanserte prosessorer som mindre avanserte enheter når de likevel fungerer tilfredsstillende.

Til toppen