Lover selvutslettelse av fortrolige meldinger

Et amerikansk selskap skal tilby en ny tjeneste hvor alle spor etter meldinger slettes så snart de er blitt lest.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. sep. 2006 - 11:34

VaporStream skal i oktober lansere en tjeneste med samme navn, som skal gjøre det mulig for brukerne å sende hverandre meldinger, som ikke kan tas vare på i ettertid. I hvert fall i teorien.

Brukerne benytter nettleseren og skriver så inn e-postadressen til mottakeren i et felt. Så kommer brukeren til et skjema hvor selve meldingen skrives inn. Mottakeradressen vil aldri vises i samme visning som selve meldingen.

Mottakeren må benytte det samme webgrensesnittet for å lese meldingen. En oversikt viser fra hvilke avsendere brukeren har mottatt meldinger. Ved å velge et element i listen, får brukeren vist meldingen på en ny side, uten noen referanse til avsenderen. I samme øyeblikk slettes meldingen på serveren. Meldingen skal ikke være mulig å lagre, kopiere eller skrive ut fra webgrensesnittet, men det er ikke blitt oppgitt hvorvidt en standard skjermdump vil fungere. Tjenesten skal kunne også kunne benyttes av mobiltelefonbrukere. Overføringen av dataene er sikret med SSL-teknologi, og meldingene vil umiddelbart dukke opp i brukergrensesnittet til påloggede mottakere.

VaporStream skal først og fremst være rettet mot bedrifter som ønsker en sikker og uformell kommunikasjonsform mellom utvalgte brukere, men også individuelle brukere kan benytte tjenesten.

Det hele kan sammenlignes med vanlige samtaler, hvor ingen, bortsett fra de som er tilstede, får vite innholdet. Selskapet logger ikke samtalene, men oppgir til Associated Press at selskapet vil opptre i henhold til amerikanske lover om avlytting. Dette betyr at amerikanske myndigheter vil få tilgang til framtidige samtaler, men meldinger sendt før overvåkingen starter, vil ikke kunne leses.

Tjenesten skal koste 40 dollar i året per bruker, men er allerede blitt møtt med en mistro.

- Det er ikke vanlig at kunder kommer til meg og forteller at de ser etter et meldingssystem som kan skjule alle spor om hva de sier, sier Matt Brown, senioranalytiker i Forreste Research, til Associated Press. Han er sier han er svært skeptisk til VaporStreams utsikter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.