BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover sikrere PDF-lesing med Reader X

Helt ny versjon av Adobes PDF-leser kan lastes ned nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2010 - 10:02

Adobe kunngjorde i oktober at selskapet var i ferd med å fullføre utviklingen av nye PDF-produkter som i større grad enn i dag skal sikre brukerne mot sikkerhetsangrep. Nå er produktene tilgjengelige.

De nye produktene heter Acrobat X og Reader X. En gjennomgang av nyhetene finnes i denne artikkelen. Nyheten som er mest interessant for de fleste er nok likevel muligheten til å kjøre Reader X i det som kalles «Protected Mode».

Den nye funksjonen vil ikke føre til at det heretter vil være færre alvorlige sårbarheter i PDF-verktøyene til Adobe. Men den vil ifølge Adobe gjøre det vanskeligere for angripere å overskrive filer på systemet eller å installere skadevare.

Adobe mener likevel ikke at teknikken er en løsning på alle sikkerhetsproblemene som Acrobat og Reader har vært preget av de siste årene, men likevel et viktig skritt på veien mot bedre sikkerhet.

Foreløpig er Adobe Reader X tilgjengelig kun til Windows og Mac, og bare på enkelte språk. Det skal etter hvert også komme versjoner til Linux og Solaris, samt mobilutgaver til Android, Windows Phone 7 og Blackberry Tablet.

Adobe Reader X kan lastes ned fra denne siden dersom man velger en av de språkdraktene den nå er tilgjengelig med, for eksempel engelsk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.