TELEKOM

Lover snart mye billigere 3G-mobiler

LG er klar med en superbillig 3G-mobil som blant annet Telenor har lovet å selge.

7. feb. 2007 - 11:28

Fremdeles koster 3G-muligheten en god del, en sjekk på Elkjøp viser at den billigste 3G-mobilen, en Motorola V3X koster 2439 kroner (uten abonnement).

De høye prisene har begrenset salget av 3G og bruken av de kostbare 3G-telenettene. Dette har gjort at telebransje-foreningen GSM Association har utlovet en konkurranse om hvem som kan lage det billigste 3G-designet.

Vinneren skal avsløres under 3GSM-konferansen i Barcelona til uken, men nå har det leket ut at sørkoreanske LG har vunnet, skriver Reuters. En kilde forteller Reuters at LG har klart å lage en 3G-mobil til bare 100 dollar. Med moms tilsier dette en norsk pris på 1000 kroner.

En rekke mobilnettselskaper, inkludett Telenor, har lovet at de skal kjøpe millioner av mobiler fra vinneren av konkurransen for å få fart på data-trafikken i sine 3G-nett.

I tillegg til Telenor har blant annet disse selskapene har lovet å kjøpe billigmodellen: Cingular Wireless (nå en del av AT&T), Hutchison 3G, Orange, Telecom Italia, Telefonica, T-Mobile og Vodafone.

Hvordan den nye mobilen vil se ut hva slags andre spesifikasjoner den har er ikke kjent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.