Lover større og billigere SSD-er

Samsung masseproduserer nå flashminnebrikker med doblet lagringstetthet.

Lover større og billigere SSD-er
Samsung vil bruke de nye flashminnebrikkene til å lage SSD-er med høyere lagringskapasitet. På bildet vises selskapets850 EVO-SSD som kan lagre 2 terabyte med data. Bilde: Samsung Tomorrow

Samsung kunngjorde i går at selskapet har startet masseproduksjon av det som skal være bransjens første flashminnebrikker av typen 3D Vertical NAND med kapasitet på 256 gigabit. Brikkene er bygget opp av 48 lag med 3-bits MLC-matriser (Multi-Level-Cell). Brikkene er beregnet for bruk i SSD-er (Solid State Drive).

Skal gjøre flashminne utdatert: Intel og Micron lover minnerevolusjon

Flere fordeler

Selskapet lover i en pressemelding at de nye brikkene vil tilby bedre ytelse og energieffektivitet, i tillegg til at også produksjonens gjøres mer effektiv.

Ifølge Samsung vil de nye brikkene gjøre det enkelt å doble kapasiteten til selskapets eksisterende SSD-produkter, som bruker NAND-brikker med 128 gigabit lagringskapasitet. Alt tyder på at selskapet snart vil lansere SSD-er med kapasitet på flere terabyte.

De nye brikkene trekker ifølge Samsung drøyt 30 prosent mindre effekt enn de eldre 128 gigabit-brikkene, som består av 32 lag med MLC-er. Samtidig kan de produseres med omtrent 40 prosent høyere produktivitet, noe som bør bety lavere priser.

256-gigabit 3D Vertical NAND-flashminne fra Samsung
De nye flashminnebrikkene til Samsung rommer dobbelt så mye data som forrige generasjon. Bilde: Samsung Tomorrow

Rekord: Har laget microSD-kort med plass til 512 gigabyte 

Nye SSD-er

De nye brikkene vil tas i bruk i SSD for både vanlige pc-er, servere og lagringsløsninger for datasentre. Samsung lanserte SSD-er med to terabyte kapasitet i juli i år, basert på de nevnte 128 gigabyte-brikkene.

Får konkurranse: Lover mye mer SSD-kapasitet