Lover superraske WLAN for hjemmevideo

To unge selskaper kunngjør teknologi for superraske WLAN for hjemmevideo, og flere skal være på veg.

To unge selskaper kunngjør teknologi for superraske WLAN for hjemmevideo, og flere skal være på veg.

Trådløse nettverk er en svært lovende teknologi for hjemmemarkedet, forutsatt at man greier å løse utfordringer knyttet til interferens mellom overlappende nettverk, og hastigheter tilsvarende flere samtidige strømmer med høykvalitets video. I dag merker man ytelsesproblemer, også for vanlig surfing, straks mer enn fire 802.11g-nett overlapper hverandre.

Minst to unge amerikanske selskaper mener de har framtidsrettede løsninger på disse utfordringene, og flere vil komme på banen, sier senioranalytiker Julie Ask i Jupiter Research til Financial Times.

De to er Video54 og Airgo.

Video54 skal ifølge Techworld være i ferd med å bytte navn til Ruckus Wireless, uten at dette ennå preger selskapets nettsted. Selskapet ventes å kunngjøre en ny kapitalinnsprøytning med det første, ifølge både Financial Times og Unstrung.

Teknologien til Ruckus bygger på antenneteknologien kjent som Mimo («Multiple In Multiple Out») for å avskaffe avvik i overføringshastigheter som går spesielt ut over videostrømmer. Utstyrsleverandøren Netgear er en av avtakerne for selskapets teknologi. Teknologien skal love videostrømmer i overkant av 150 Mb/s, med utgangspunkt i løsninger for 802.11x WLAN.

Teknologien til Airgo bygger også på Mimo. De mener de kan få hastigheten opp i opptil 240 Mb/s, med 120 Mb/s som et stabilt nivå. Airgo leverer teknologi til utstyrsleverandører som Linksys, Netgear og Belkin. Høyhastighetsløsningen kan inngå i 802.11n-standarden, samtidig som den er kompatibel med 802.11x.

Til toppen