FORBRUKERTEKNOLOGI

Lover superraske WLAN for hjemmevideo

To unge selskaper kunngjør teknologi for superraske WLAN for hjemmevideo, og flere skal være på veg.

19. sep. 2005 - 13:06

Trådløse nettverk er en svært lovende teknologi for hjemmemarkedet, forutsatt at man greier å løse utfordringer knyttet til interferens mellom overlappende nettverk, og hastigheter tilsvarende flere samtidige strømmer med høykvalitets video. I dag merker man ytelsesproblemer, også for vanlig surfing, straks mer enn fire 802.11g-nett overlapper hverandre.

Minst to unge amerikanske selskaper mener de har framtidsrettede løsninger på disse utfordringene, og flere vil komme på banen, sier senioranalytiker Julie Ask i Jupiter Research til Financial Times.

De to er Video54 og Airgo.

Video54 skal ifølge Techworld være i ferd med å bytte navn til Ruckus Wireless, uten at dette ennå preger selskapets nettsted. Selskapet ventes å kunngjøre en ny kapitalinnsprøytning med det første, ifølge både Financial Times og Unstrung.

Teknologien til Ruckus bygger på antenneteknologien kjent som Mimo («Multiple In Multiple Out») for å avskaffe avvik i overføringshastigheter som går spesielt ut over videostrømmer. Utstyrsleverandøren Netgear er en av avtakerne for selskapets teknologi. Teknologien skal love videostrømmer i overkant av 150 Mb/s, med utgangspunkt i løsninger for 802.11x WLAN.

Teknologien til Airgo bygger også på Mimo. De mener de kan få hastigheten opp i opptil 240 Mb/s, med 120 Mb/s som et stabilt nivå. Airgo leverer teknologi til utstyrsleverandører som Linksys, Netgear og Belkin. Høyhastighetsløsningen kan inngå i 802.11n-standarden, samtidig som den er kompatibel med 802.11x.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.