Lover «synking» mellom enda flere enheter

Også tv-bokser og spillkonsoller skal få støtte for de nyeste egenskapene i Operas nettleser.

Lover «synking» mellom enda flere enheter

Også tv-bokser og spillkonsoller skal få støtte for de nyeste egenskapene i Operas nettleser.

Norske Opera Software har det siste året utstyrt flere av selskapets nettleserprodukter med støtte for sentral funksjonalitet som synkroniseringstjenesten Opera Link og debuggingsverktøyet Dragonfly. Det har likevel vært et klart unntak, selskapets produkter for «Devices», typisk andre typer forbrukerelektronikk med nettverksstøtte. Disse benytter ofte en TV som skjerm.

I dag, i forbindelse med den årlige CES-messen i Las Vegas, skal selskapet avduke Opera Devices SDK 9.7, som selskapet ha utviklet i samarbeid med partnere det siste året. Målet har vært å akselerere kjerneytelsen til nettleseren på tvers av et bredt utvalg av maskinvare.

Blant nyhetene er støtte for Opera Link, som gjør at brukerne kan synkronisere blant annet bokmerker mellom Opera-nettlesere på PC-er, mobiltelefoner og nå også andre typer enheter med nettleser fra Opera.

Opera Devices SDK 9.7 har også fått støtte for Dragonfly-verktøyene, noe som skal kunne forenkle utviklingen og debuggingen av løsninger på tvers av enhetene.

Den maskinvareakselererte zoom-funksjonen som ble innført med versjon 9.6 av SDK-et skal være forbedret, ved å at zoomingen og panoreringen skal ga glattere.

Opera Software lover også at Opera Devices SDK 9.7 takler Acid3-testen, som blant annet tester hvor godt nettlesere støtter en del funksjonalitet innen foreløpig lite brukte webstandarder som DOM2, CSS3 og SVG.

Til toppen