Lover trådløst nettverk med 600 Mbit fart

IBM er ferdig med en radioteknologi som over korte avstander allerede gir en fart på 600 Mb/s.

Lover trådløst nettverk med 600 Mbit fart

IBM er ferdig med en radioteknologi som over korte avstander allerede gir en fart på 600 Mb/s.

IBM annonserer at de har laget et billig brikkesett som kan overføre data 10 ganger raskere enn dagens WLAN-nettverk. Brikkene er basert på 802.15.3c spesifikasjonen, som fortsatt er under utvikling.

Foreløpige tester kjører på 600 megabit/s, men målet er å komme opp på 1,4-1,5 gigabit/s. Til sammenligning har BlueTooth en hastighet på mellom en eller tre megabit/s avhengig av om det er versjon 1,2 eller 2,0.

Bruksområder for den nye brikken inkluderer trådløse "personal-area networks" (PAN) for overføring over korte avstander på 5-10 meter. PAN er designet for å støtte trådløs gigabit ethernet, trådløs docking, synkronisering av PDA med PC og trådløs overføring av bilder fra fotoapparater. Teknologien gjør det også mulig å overføre ukomprimert video fra en DVD-spiller til TV-skjermen.

- Vi sikter inn mot forbrukermarkedet og høydefinisjons video overføring. Dekningen begrenser seg til innenfor veggene av et rom, sier Brian Gaucher, forsker hos IBM til CNet News.

Brikkesettet bruker en del av radiospekteret som ikke er lisensbelagt. Denne frekvensen mellom 30 og 300 GHz egner seg godt for overføring av store datamengder og kalles "millimeter wave frequency bands" av forskerne fordi lengden på de elektromagnetiske bølgene på signalene i disse båndene måles i millimeter.

Elektronikkleverandørene har prøvd å utnytte denne delen av radiospekteret tidligere, men brikkene har vært for store, for dyre. og vanskelige å integrere med andre produkter. IBM har integrert en antenne direkte på brikkesettet og hele brikkesettet er litt over en kvadratcentimeter.

Det forventes at noen av elektronikkselskapene vil lansere produkter som bruker disse disse brikkene i slutten av året.

Til toppen