JAVA

Lover tusenvis av forbedringer i ny Java-versjon

Kommer også med en hel del ny funksjonalitet.

Java 18 kommer blant annet med integrert webserver. Bildet viser Java-maskotten Duke som inntok «jerntronen» på JavaZone-konferansen for noen år tilbake.
Java 18 kommer blant annet med integrert webserver. Bildet viser Java-maskotten Duke som inntok «jerntronen» på JavaZone-konferansen for noen år tilbake. Foto: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mars 2022 - 19:00

Oracle avduket tirsdag Java 18, den niende versjonen i rekken siden selskapet begynte å komme med en ny funksjonsoppdatering to ganger i året. 

– Utgivelsen av Java 18 viser Oracles kontinuerlige forpliktelse til å gi bedrifter og utviklere raskere tilgang til forbedringer med versjonsfrekvensen på seks måneder, forteller Georges Saab, utviklingsdirektør i Oracles Java Platform Group, i en pressemelding. 

– Vi fortsetter å gjøre tekniske investeringer som forbedrer ytelsen, stabiliteten og sikkerheten til implementeringene av Java SE Platform samt Java Development Kit, legger han til. 

Claude-familien er lansert i Europa, og dermed har Chat GPT fått en seriøs konkurrent på kontinentet.
Les også

Den største Chat GPT-konkurrenten lanseres i Europa

Webserver og syntaksutheving

I tillegg til flere tusen forbedringer knyttet til ytelse, stabilitet og sikkerhet, inkluderer Java 18 ni plattformforbedringer, kalt JEP-er (JDK Enhancement Proposal). 

Blant annet er UTF-8 nå innført som standardtegnsett for standard Java-API-er. Nytt er det også at det følger med kommandolinjeverktøy og API-er for å starte en enkelt webserver. Denne kan bare betjene statiske filer og er ifølge Oracle ment for prototyputvikling, ad hoc-koding og testformål, spesielt i utdanningssammenheng.

En tredje nyhet kalles for «Code Snippets in Java API Documentation», som skal legge til rette for validering og formattering av kildekodefragmenter i API-dokumentasjon, noe som skal gjøre det enklere å få til slikt som syntaksutheving og automatisk lenking fra navn til deklarasjoner. 

Flere detaljer om disse og andre nyheter i Java 18 finnes i dette blogginnlegget.

Oracle nevner for øvrig at nærmere 28 prosent av Jira-oppføringene som har blitt markert som fikset i Java 18, har blitt utført av utviklere som enten er ansatt i andre virksomheter enn Oracle eller er uavhengige. Virksomhetene som ved siden av Oracle har bidratt til løse flest «issues», er Red Hat, SAP og Google. 

Apple Intelligence er det talende navnet på Apples KI-satsing.
Les også

Apple inntar KI-arenaen for alvor

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.