Lover utskrifter til halv pris

- Nordmenn skriver ut over 14 milliarder sider årlig. Dette kan gjøres mye billigere, mener HP.

Lover utskrifter til halv pris
(Bilde: Marius Jørgenrud)

- Nordmenn skriver ut over 14 milliarder sider årlig. Dette kan gjøres mye billigere, mener HP.

Digital kommunikasjon har dessverre ikke ført til det papirløse samfunn. Dokumenter skrives ut i stadig større omfang. Ta turen innom virksomhetens skriverrom og la deg forundre over alle utskriftene som ingen gidder hente.

Skriveren har blitt en utgiftspost ingen bedrifter bør lukke øynene for. Og her er det mange penger å spare.

Norske virksomheter kopierte og skrev ut over 14 milliarder ark i 2007, noe som utgjør rundt 28 sider per ansatt, hver dag. Det viser en fersk undersøkelse utført av analysebyrået Quocirca, på vegne av Hewlett-Packard.

Ved å effektivisere virksomhetens løsninger er det mulig å kutte halvparten av denne utgiftsposten, ifølge HP. Samtidig får man en miljømessig gevinst med 30 prosent lavere karbonavtrykk.

Utskriftskostnadene kan ifølge undersøkelsen være mellom 1-3 prosent av en bedrifts årlige inntekt.

- Dette er overraskende tall for veldig mange, og viser et stort innsparingspotensial, sier avdelingsdirektør Runar Setsaas i HP Norge.

Besparelsene gjelder ifølge Setsaas alt fra utstyr og innstillinger til infrastruktur og bruksmønster.

- Store kostnadskutt over tid er avhengig av selskapets evne til å vedlikeholde forbedringene som er gjort, sier han.

ErgoGroup er blant virksomhetene som har skjønt at det er store penger å hente på smarte utskriftsløsninger. Kostnadene deres er kuttet med over tusen kroner per ansatt årlig.

- En gjennomgang av vårt utskriftsmiljø avdekket store, skjulte kostnader og sløsing av ressurser, sier Hilde Merete Solegaard, kommunikasjonsdirektør i ErgoGroup.

Ergogroup har lykkes å redusere strømforbruk ved utskrifter med 70 prosent ved å velge løsninger basert på såkalte administrerte utskriftstjenester, eller «Managed Print Services» (MPS). Utslippet av drivgasser er samtidig barbert med 10.000 tonn årlig.

    Les også:

Til toppen